Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мариани на протестите в Париж

Група жени се появиха на протестите на „жълтите жилетки“ в Париж, „облечени“ като Мариана - Свободата, която води народа по барикадите, обезсмъртена и в картината на Дьолакроа. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мариани на протестите в Париж

Група жени се появиха на протестите на „жълтите жилетки“ в Париж, „облечени“ като Мариана - Свободата, която води народа по барикадите, обезсмъртена и в картината на Дьолакроа. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преди две седмици статуя на дръзката красавица Мариана – символ на свободата, от Триумфалната арка в Париж бе обезобразена, в събота на барикадите на „жълтите жилетки“ излязоха пет Мариани с гола гръд и червени качулки.

По-малко насилие и по-малко хора в сравнение с предишните уикенди белязаха протестите този уикенд във френската столица. Протестиращите бяха около 4 хил., а преди седмица около 10 хил. Задържаните сега бяха над 100.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вижте още: РАЗБИХА ЛИЦЕТО НА МАРИАНА ОТ ТРИУМФАЛНАТА АРКА В ПАРИЖ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg