Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мариус Донкин с идея за съвместен проект с Ерик Еманюел Шмит

Авторът на пиесата „Г-н Ибрахим и цветята на Корана“ се срещна с новия директор на Народния театър

„Пожелавам големият артист, когото познавам, да бъде и голям директор”, каза Ерик Еманюел Шмит преди срещата си с Мариус Донкин. - Мариус Донкин с идея за съвместен проект с Ерик Еманюел Шмит

„Пожелавам големият артист, когото познавам, да бъде и голям директор”, каза Ерик Еманюел Шмит преди срещата си с Мариус Донкин.

Един от най-известните съвременни френски драматурзи, Ерик Еманюел Шмит, се срещна в София с Мариус Донкин, новия директор на Народния театър. В продължение на повече от два часа двамата са разговаряли, като след това стана ясно, че са обсъждали и идея за съвместен проект, съобщиха от първата ни сцена.

Донкин от години играе моноспектакъла „Г-н Ибрахим и цветята на Корана“, по текст на Еманюел Шмит. Самият драматург също влиза като актьор в постановки по пиесата – в момента в родната си Франция, но му предстои турне в Италия и Канада.

„Пожелавам големият артист, когото познавам, да бъде и голям директор”, каза преди срещата си с Донкин Еманюел Шмит.

От своя страна директорът на Народния му подари специален албум, посветен на историята на института. Той посочи и че срещите с личности като Ерик Еманюел Шмит винаги са вдъхновяващи, а едно от най-важните неща, които е научил от драматурга е, че най-важна в изкуството е истината, защото тя преодолява всичко.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах