VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Мариус Куркински почетен гражданин на Варна

Актьорът и режисьор е една от трите личности, които ще получат званието

Мариус Куркински ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин“ на Варна. - Мариус Куркински почетен гражданин на Варна

Мариус Куркински ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин“ на Варна.

Мариус Куркински, за изключителните му постижения в националната култура и издигането на авторитета на Варна, ще получи званието „почетен гражданин“ на морската столица, реши Общинският съвет на града.

Отличието ще бъде присъдено още на композитора и диригент проф. Милко Коларов, спомогнал за развитието на българската музикална култура и популяризирането на Варна като център на музикалното изкуство, както и проф. Димитър Камбуров – първият демократично избран ректор, който води политика на разширяване сътрудничеството и отваряне на Медицинския университет към Европа и света и за заслуги в здравеопазването, предава moreto.net.

Сред предложения за почетни граждани, отхвърлени от общинарите, са били създателят на Народно читалище „Стара Варна 2010“ Ламбрин Сотиров, дългогодишният директор на Държавния архив в града Борислав Дряновски, единственият български академик, произлязъл от Варна – Станимир Троянски, треньорът по спортна гимнастика Стефан Стефанов и емблематичната фигура в българския хандбал Пенко Николов.

Вижте още: МАРИУС КУРКИНСКИ: ЖИВЕЕМ В ЕЖЕСЕКУНДНО НАРАСТВАЩ ХАОС

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg