Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мариус Куркински срещу Истанбулската конвенция

Според неговата лична „Куркинска конвенция“ трети пол не съществува, няма еднополови бракове, нито смяна на пола

Мариус Куркински твърди, че смяната на пола по хирургически път е нещо „несериозно“, „с особено мнение“ е и за мъжете, които се обличат като жени. Снимка: 3inSpirit - Мариус Куркински срещу Истанбулската конвенция

Мариус Куркински твърди, че смяната на пола по хирургически път е нещо „несериозно“, „с особено мнение“ е и за мъжете, които се обличат като жени. Снимка: 3inSpirit

Мариус Куркински е против ратифицирането на Истанбулската конвенция. В интервю за „24 часа“ актьорът заявява, че следва личната си „Куркинска конвенция“, според която трети пол не съществува, няма еднополови бракове, нито смяна на пола – а само „каквото ти е дадено: мъж или жена“.

Според Куркински приемането на Конвенцията е с цел да се усвоят пари от неизвестен за него човек:

„Не знам кой е и не ме интересува, но този карнавал се прави, за да усвои някой пари от Европейския съюз. В този смисъл Истанбулската конвенция не е нищо ново под слънцето“.

Мариус Куркински твърди, че смяната на пола по хирургически път е нещо „несериозно“, „с особено мнение“ е и за мъжете, които се обличат като жени. По думите му, е задължително бащата в едно семейство да е мъж и майката – жена:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Не може всички да сме Рики Мартин и да си показваме с любовника новата къща, а на фона да се вижда осиновеното им дете. Това са глупости“. 

Актьорът определи Елтън Джон, който сключи брак с партньора си и също има осиновено дете, за „изтрещял“. Според него това, което прави британската попзвезда не е редно – „даде му се много успех в музиката, но той прекали“.

Куркински смята за излишен предлагания референдум по казуса – това щяло да е подигравка с народа, „който току-що се е малко посъбудил от какво ли не“. Това било „изместване от центъра“. Актьорът смята, че е необходимо да се въведе единствено адекватно законодателство за домашното насилие.

Цялото интервю на Мариус Куркински

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах