СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова на живо на оскарите?

Церемония в три града по света едновременно - Лос Анджелис, Лондон и Париж. Без онлайн включвания от къщи и хотели

В извънредната 2021 г. церемонията на наградите „Оскар“ ще се проведе на четири места, едно от които е обичайният дом на събитието „Долби тиатър“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мария Бакалова на живо на оскарите?

В извънредната 2021 г. церемонията на наградите „Оскар“ ще се проведе на четири места, едно от които е обичайният дом на събитието „Долби тиатър“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Церемонията на наградите „Оскар 2021“ ще се проведе едновременно в Лос Анджелис, Лондон и Париж. Продуцентите на събитието, сред които е и режисьорът Стивън Содърбърг, излязоха с изявление, в което се казва, че събитието на 25 април ще се проведе на живо, на две локации в Лос Анджелис – „Долби тиатър“ и „Юниън стейшън“. И за разлика от други наградни събития, няма да има онлайн включвания на звезди от домовете им или от хотелски стаи.

Новината бе посрещната с критики от представители на киногилдията, които не живеят в Америка. Така десетина дни по-късно от Академията заявиха готовност за отстъпка и добавиха още две локации – в Лондон и в Париж, за да улеснят всички номинирани от Европа и света, съобщава „Холивуд Рипортър“.

Мария Бакалова в момента е в Лондон, една от локациите на оскарите. Там българката е на снимки на комедията „Балонът“ на режисьора Джъд Апатоу. Все още не се знае дали Бакалова ще предпочете Лос Анджелис, както препоръчват на участниците от Филмовата академия.

През последните дни Ковид-кризата в Европа продължава да се разраства и няколко държави са в локдаун. Затова организацията на оскарите в двата европейски града ще бъде предизвикателство за всички номинирани, които в момента снимат по света.

На въпрос за варианта „Зуум“, Содърбърг е отговорил:

„Нядаваме се, че няма да се стигне до това“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90