Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова продуцира български филм за дупката в Царичина

„Триумф“ е трагикомедия за лудостта по паранормалното у нас и манията ни за величие

Директорът на НФЦ Петър Тодоров и Мария Бакалова на снимачната площадка на „Триумф". Снимка: Личен архив - Мария Бакалова продуцира български филм за дупката в Царичина

Директорът на НФЦ Петър Тодоров и Мария Бакалова на снимачната площадка на „Триумф". Снимка: Личен архив

Мария Бакалова ще продуцира новия български филм „Триумф“. Зад проекта застава и актьорът Юлиян Костов, партньор на Бакалова в продуцентската им компания „Five Oceans“, съобщава „Дедлайн“. Филмът ще бъде създаден от режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

„Триумф“ е трагикомедия, вдъхновена от реални събития, случили се през 90-те години, в хаотичното начало на българския преход. Група военни и екстрасенси са натоварени със секретната мисия да изследват малкото село Царичина, където се смята, че е заровен извънземен артефакт. Находката обещава да промени хода на българската история и да направи България велика отново, гласи синопсисът на филма.

Главната роля е за Бакалова, в актьорския състав влизат още Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Снимките вече са започнали в България, твърди „Дедлайн“.

Черната комедия е от режисьорския тандем Грозева-Вълчанов, чийто последен филм „Бащата“ бе с участието на Бакалова и стана българското предложение за „Оскар“. По-късно спечели Гран При на фестивала „Карлови Вари“ през 2019 г. „Триумф“ завършва трилогията на режисьорите, започнала с „Урок“ и „Слава“.

Грозева и Вълчанов имат голяма роля в холивудския успех на Бакалова – актрисата е забелязана от кастинг режисьора на „Борат 2“ тъкмо с малката си роля в „Бащата“. След роли в „Пазителите на галактиката 3“, филм, продуциран от София Копола, и други успехи, сега Бакалова се завръща към българското кино.

„Триумф“ е копродукция между „Abraxas Film“ и дългогодишните им гръцки партньори „Graal Films“. Финансирането идва от Националния филмов център, Българската национална телевизия, Гръцкия филмов център, Гръцката държавна компания за радио и телевизия, „Eurimages“ и „MEDIA“.

Това е първа продукция за компанията на Бакалова и Костов, насочена към истории от България, Балканите и другите славянски държави.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg