VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова с актьорски отличия от Торонто и Лондон

Актрисата с още две признания от международната критика за ролята си в „Борат 2“

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Мария Бакалова с актьорски отличия от Торонто и Лондон

Мария Бакалова в „Борат 2“

Мария Бакалова взе наградата за най-добра поддържаща женска роля от Асоциацията на филмовите критици в Торонто. Това е поредно актьорско отличие за българската актриса за ролята ѝ в „Борат 2“.

Бакалова се състезаваше в една категория с Оливия Колман („Бащата“) и Юн Йо-Джон („Минари“). Това бе единственото отличие за „Борат 2“ от канадската Асоциация. За най-добър филм бе определен „Страната на номадите“ на Клоуи Жао, един от най-споменаваните филми в настоящия награден сезон. Продукцията донесе още признания – за Жао като режисьор и за Франсис Макдорманд в главната роля. Риз Ахмед бе признат за най-добър актьор за превъплъщението си в „Sound of Metal“. В категорията поддържаща мъжка роля изпъкна Даниел Калуя за ролята си на лидер на организацията „Черните пантери“ в „Judas and the Black Messiah“.

На 7 февруари бяха оповестени и отличията на Кръга на лондонските филмови критици. Там Бакалова бе отличена като най-добра актриса в поддържаща роля. „Страната на номадите“ стана филм на годината, донесе актьорско отличие за Макдорманд и признание за сценарий за Жао. Стауетката за режисура отиде при Стийв Маккуин за антологичната му серия филми „Small Axe“. Чадуик Боузман посмъртно получи отличието за актьор в главна роля за „Ma Rainey’s Black Bottom“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90