Мария Бакалова с актьорски отличия от Торонто и Лондон

Актрисата с още две признания от международната критика за ролята си в „Борат 2“

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Мария Бакалова с актьорски отличия от Торонто и Лондон

Мария Бакалова в „Борат 2“

Мария Бакалова взе наградата за най-добра поддържаща женска роля от Асоциацията на филмовите критици в Торонто. Това е поредно актьорско отличие за българската актриса за ролята ѝ в „Борат 2“.

Бакалова се състезаваше в една категория с Оливия Колман („Бащата“) и Юн Йо-Джон („Минари“). Това бе единственото отличие за „Борат 2“ от канадската Асоциация. За най-добър филм бе определен „Страната на номадите“ на Клоуи Жао, един от най-споменаваните филми в настоящия награден сезон. Продукцията донесе още признания – за Жао като режисьор и за Франсис Макдорманд в главната роля. Риз Ахмед бе признат за най-добър актьор за превъплъщението си в „Sound of Metal“. В категорията поддържаща мъжка роля изпъкна Даниел Калуя за ролята си на лидер на организацията „Черните пантери“ в „Judas and the Black Messiah“.

На 7 февруари бяха оповестени и отличията на Кръга на лондонските филмови критици. Там Бакалова бе отличена като най-добра актриса в поддържаща роля. „Страната на номадите“ стана филм на годината, донесе актьорско отличие за Макдорманд и признание за сценарий за Жао. Стауетката за режисура отиде при Стийв Маккуин за антологичната му серия филми „Small Axe“. Чадуик Боузман посмъртно получи отличието за актьор в главна роля за „Ma Rainey’s Black Bottom“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах