Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова става лице на българския туризъм

За да популяризира страната ни в чужбина

Мария Бакалова със служебния министър на туризма Стела Балтова. Снимка: Министерство на туризма
 - Мария Бакалова става лице на българския туризъм

Мария Бакалова със служебния министър на туризма Стела Балтова. Снимка: Министерство на туризма

Мария Бакалова бе определена за новото лице на българския туризъм на церемония в Министерство на туризма на 19 юли. Българската актриса, която преди дни се върна от Фестивала в Кан, се срещна със служебния министър Стела Балтова, за да получи почетния знак „Посланик на дестинация България“.

„За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България – благодари Бакалова, цитирана от пресслужбата на ведомството. – Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи, защото познават историята си. Въпреки че срещат трудности, това изгражда характера им.“

Бакалова, първата българска актриса с номинация за „Оскар“, изтъкна природата, архитектурата, кухнята и историята на страната ни и заяви, че ги преоткрива с радост при връщането си в родината. До преди дни актрисата бе на Лазурния бряг, за да представи българския филм с нейно участие „Жените наистина плачат“ на Мина Милева и Весела Казакова. Преди това Бакалова съобщи за края на снимките на „Балонът“, комедия на Джъд Апатоу, които протичаха във Великобритания. Сега на Бакалова ѝ предстои да снима хорър филма „Тела, тела, тела“ в САЩ.

Балтова изтъкна успеха на Бакалова, постигнат за забележително кратко време. В последните месеци актрисата е успяла да привлече вниманието не само към България, но и към нашата част на Европа и родния си Бургас, вдъхновявайки много млади хора да се насочат към киноизкуството.

„Трябва да позволим на хората да почувстват България“, заключи Мария Бакалова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90