Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова „виртуоз“ на кинофестивала в Санта Барбара

Българката отличена редом със Зендая за „забележително изпълнение, осигурило ѝ място в националния кинодиалог“ на Америка

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Мария Бакалова „виртуоз“ на кинофестивала в Санта Барбара

Мария Бакалова в „Борат 2“

Филмовият фестивал в Санта Барбара, САЩ, присъди годишната си награда „Виртуоз“ и сред отличените е и българката Мария Бакалова. „Виртуоз“ обикновено се връчва на актьори, чието име е сред най-често споменаваните в наградния сезон. Българската актриса привлече вниманието с ролята на дъщерята на Борат Тутар Сагдиев в „Борат 2“.

Сред останалите отличени актьори са Зендая („Малкълм и Мари“), Ванеса Кърби („Pieces of a Woman“), Риз Ахмед („Sound of Metal“), Кингсли Бен-Адир („One Night in Miami“), Андра Дей („The United States vs. Billie Holiday“) и други, чиито „забележителни изпълнения са им осигурили място в националния кинодиалог“, обосновават се организаторите.

Всички „виртуози“ ще получат наградите си на 3 април на церемония на 36-ото издание на кинофестивала в Санта Барбара (31 март – 10 април). Те ще бъдат поканени да обсъдят работата си и да отговарят на въпроси на журналисти.

„Въпреки че през 2020 г. филмовата индустрия бе обърната с главата надолу, впечатляващата група от виртуози от няколко страни по света доказва, че все още има много таланти с чудесна работа, които предстои да виждаме и занапред – коментира Дейв Каргър, кореспондент на IMDb на кинофорума и един от водещите на събитието. – Нямам търпение да събера тази феноменална група и да я представя на публиката в Санта Барбара.“

В последните 2 години наградата „Виртуоз“ е присъждана на Акуафина, Тарън Еджъртън, Синтия Ериво, Тимоти Шаламе, Флорънс Пю, Клеър Фой, Джон Дейвид Уошингтън и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg