Мария Бакалова „виртуоз“ на кинофестивала в Санта Барбара

Българката отличена редом със Зендая за „забележително изпълнение, осигурило ѝ място в националния кинодиалог“ на Америка

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Мария Бакалова „виртуоз“ на кинофестивала в Санта Барбара

Мария Бакалова в „Борат 2“

Филмовият фестивал в Санта Барбара, САЩ, присъди годишната си награда „Виртуоз“ и сред отличените е и българката Мария Бакалова. „Виртуоз“ обикновено се връчва на актьори, чието име е сред най-често споменаваните в наградния сезон. Българската актриса привлече вниманието с ролята на дъщерята на Борат Тутар Сагдиев в „Борат 2“.

Сред останалите отличени актьори са Зендая („Малкълм и Мари“), Ванеса Кърби („Pieces of a Woman“), Риз Ахмед („Sound of Metal“), Кингсли Бен-Адир („One Night in Miami“), Андра Дей („The United States vs. Billie Holiday“) и други, чиито „забележителни изпълнения са им осигурили място в националния кинодиалог“, обосновават се организаторите.

Всички „виртуози“ ще получат наградите си на 3 април на церемония на 36-ото издание на кинофестивала в Санта Барбара (31 март – 10 април). Те ще бъдат поканени да обсъдят работата си и да отговарят на въпроси на журналисти.

„Въпреки че през 2020 г. филмовата индустрия бе обърната с главата надолу, впечатляващата група от виртуози от няколко страни по света доказва, че все още има много таланти с чудесна работа, които предстои да виждаме и занапред – коментира Дейв Каргър, кореспондент на IMDb на кинофорума и един от водещите на събитието. – Нямам търпение да събера тази феноменална група и да я представя на публиката в Санта Барбара.“

В последните 2 години наградата „Виртуоз“ е присъждана на Акуафина, Тарън Еджъртън, Синтия Ериво, Тимоти Шаламе, Флорънс Пю, Клеър Фой, Джон Дейвид Уошингтън и др.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах