Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова за сцените в „Борат 2“, които „не всеки гледа с лекота“ (видео)

Българската актриса гостува в шоуто на Елън Дедженерис

Мария Бакалова призна пред Елън, че е голяма нейна фенка и гледала предаването ѝ в България. Снимка: Стопкадър - Мария Бакалова за сцените в „Борат 2“, които „не всеки гледа с лекота“ (видео)

Мария Бакалова призна пред Елън, че е голяма нейна фенка и гледала предаването ѝ в България. Снимка: Стопкадър

Истинското послание на „Борат 2“ всъщност е равенството между хората, каза Мария Бакалова в „Шоуто на Елън Дедженерис“. 24-годишната българска актриса гостува на една от най-популярните тв водещи в Америка, за да разговарят за номинациите за престижни филмови награди, които получи, и за сцената с Руди Джулиани в „Борат 2“, която възмути американските зрители.

В една от последните сцени във филма дъщерята на Борат – Тутар Сагдиев (Бакалова), се представя за журналистка и кани на интервю 76-годишния Джулиани, личен адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк. След края на интервюто героинята на Бакалова кани политика в спалнята на хотела, където се провежда разговора, за да свали микрофона му. Джулиани се държи свободно с нея и в един момент ляга на леглото и изглежда, че слага ръката си в панталона. След филма Джулиани заплаши Барън Коен със съд, определи частта от филма с негово участие за „изфабрикувана“ и обясни, че всъщност оправял ризата си.

„Признавам, че се приготвях наистина много, за да знам всеки един детайл от живота на този човек и да изглеждам най-големия му фен – разказва Бакалова пред Елън. – И за мен, която не съм американка, не ставаше дума толкова за политическата ситуация, а за това как се отнасяме един към друг. Няма значение на колко години е, каква е позицията му, а това как се отнесе с мен. И си мислех: дали щеше да се държи по същия начин, ако мъж го интервюираше, дали щеше да дойде с мен в спалнята, дали щеше да пие и да се смее с мен по същия начин.“

Водещата отбелязва, че във филма има шокиращи сцени и не всеки зрител го гледа с лекота. Затова е важно какво е посланието, посочи Дедженерис.

„Равенството. Според мен това е най-важното послание, защото зад всички шеги и глупости има много силни послания за това как трябва да се отнасяме един към друг с любов, уважение и добрина – обяснява Бакалова. – Защото в крайна сметка всички сме равни, всички сме хора. Полът, етносът, религията, расата, сексуалната ориентация не трябва да имат значение, защото сме хора.“

Дедженерис отбеляза пред аудиторията си и всички „първи“ постижения на актрисата – първа номинация за „Златен глобус“, „Изборът на критиката“ и наградата на Гилдията на актьорите за български актьор.

Това е може би най-големият подарък – коментира Бакалова. – Заради признанията ми за ролята на Тутар толкова много българи и хора от Източна Европа мечтаят повече и по-силно, че това може да се случи, че е възможно. Затова съм толкова благодарна и смирена, че това се случва, тъй като всичко, което искаме, е някой да ни забележи.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90