Мария Бакалова за сцените в „Борат 2“, които „не всеки гледа с лекота“ (видео)

Българската актриса гостува в шоуто на Елън Дедженерис

Мария Бакалова призна пред Елън, че е голяма нейна фенка и гледала предаването ѝ в България. Снимка: Стопкадър - Мария Бакалова за сцените в „Борат 2“, които „не всеки гледа с лекота“ (видео)

Мария Бакалова призна пред Елън, че е голяма нейна фенка и гледала предаването ѝ в България. Снимка: Стопкадър

Истинското послание на „Борат 2“ всъщност е равенството между хората, каза Мария Бакалова в „Шоуто на Елън Дедженерис“. 24-годишната българска актриса гостува на една от най-популярните тв водещи в Америка, за да разговарят за номинациите за престижни филмови награди, които получи, и за сцената с Руди Джулиани в „Борат 2“, която възмути американските зрители.

В една от последните сцени във филма дъщерята на Борат – Тутар Сагдиев (Бакалова), се представя за журналистка и кани на интервю 76-годишния Джулиани, личен адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк. След края на интервюто героинята на Бакалова кани политика в спалнята на хотела, където се провежда разговора, за да свали микрофона му. Джулиани се държи свободно с нея и в един момент ляга на леглото и изглежда, че слага ръката си в панталона. След филма Джулиани заплаши Барън Коен със съд, определи частта от филма с негово участие за „изфабрикувана“ и обясни, че всъщност оправял ризата си.

„Признавам, че се приготвях наистина много, за да знам всеки един детайл от живота на този човек и да изглеждам най-големия му фен – разказва Бакалова пред Елън. – И за мен, която не съм американка, не ставаше дума толкова за политическата ситуация, а за това как се отнасяме един към друг. Няма значение на колко години е, каква е позицията му, а това как се отнесе с мен. И си мислех: дали щеше да се държи по същия начин, ако мъж го интервюираше, дали щеше да дойде с мен в спалнята, дали щеше да пие и да се смее с мен по същия начин.“

Водещата отбелязва, че във филма има шокиращи сцени и не всеки зрител го гледа с лекота. Затова е важно какво е посланието, посочи Дедженерис.

„Равенството. Според мен това е най-важното послание, защото зад всички шеги и глупости има много силни послания за това как трябва да се отнасяме един към друг с любов, уважение и добрина – обяснява Бакалова. – Защото в крайна сметка всички сме равни, всички сме хора. Полът, етносът, религията, расата, сексуалната ориентация не трябва да имат значение, защото сме хора.“

Дедженерис отбеляза пред аудиторията си и всички „първи“ постижения на актрисата – първа номинация за „Златен глобус“, „Изборът на критиката“ и наградата на Гилдията на актьорите за български актьор.

Това е може би най-големият подарък – коментира Бакалова. – Заради признанията ми за ролята на Тутар толкова много българи и хора от Източна Европа мечтаят повече и по-силно, че това може да се случи, че е възможно. Затова съм толкова благодарна и смирена, че това се случва, тъй като всичко, което искаме, е някой да ни забележи.“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах