Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Марк Хамил: Да играя отново с Харисън Форд, е сякаш съм намерил $20

Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър в сцена с  Учителя Йода. - Марк Хамил: Да играя отново с Харисън Форд, е сякаш съм намерил $20

Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър в сцена с Учителя Йода.

Преди завръщането си като Люк Скайуокър, актьорът Марк Хамил проговори пред един от фенските сайтове на сагата „Междузвездни войни”. Американецът, който след успеха на първите три серии на поредицата на Джордж Лукас, няма особен късмет в киноиндустрията, споделя размислите, страстите си и промените, които му се налага да направи, свързани с развитието на иконичния му герой в седмия епизод на „Междузвездни войни”, режисирани от Джей Джей Ейбрамс.

Марк Хамил 37 години след като изгря в "Междузвездни войни".

Марк Хамил 37 години след като изгря в „Междузвездни войни“.

„Трябваше да променя хранителния си режим. Започнах да ходя на фитнес. Но що се отнася до подготовката на снимачната площадка, не оставих кътче, до което да не се докосна. Обиколих всички възможни звена, разгледах реквизита и гардероба, вмъкнах се и в работилницата, където правят различните същества. Запознах се с всеки един от екипа.”

Марк се връща назад във времето, когато с течение на всеки следващ епизод от сагата интересът на феновете става лавинообразен. „Сега е един съвсем различен свят. Преди първия филм нямаше кой знае какъв интерес. Преди премиерата на втория нещата вече бяха започнали да къкрят, но това беше доста преди появата на интернет. Постоянно обяснявам на хората от мен, че ние нямаме за цел да ги дразним или да си играем някаква грандиозна игра, криейки от тях какво може да очакват от новия епизод на „Междузвездни войни”. Нашата цел е да опазим изненадите, които съпътстват сюжета и самия снимачен процес. Най-лесно е да ги пуснем в мрежата.”

Хамил споделя и какво е било за него да се събере отново с някогашните си колеги, с които се изстрелва в звездната орбита на славата.

„Не съм се виждал от векове с Кари (Фишър – актрисата, изиграла принцеса Лея), Харисън Форд или Питър Мейхю (който играе Чубака). Беше великолепно да ги видя отново, изобщо не съм го и предполагал доскоро. В крайна сметка цялата тази работа е наистина невероятна. Все едно да изровиш от скрина стар чифт дънки и в джоба си да намериш 20 долара. О, това е суперяко…“

Източник: Starwarsunderworld.com

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg