Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Марк Уолбърг дари $1,5 млн. от хонорара си за „Всички пари на света“

Сумата отива за кампанията Time's Up (Времето изтече) против сексуалния тормоз

Мишел Уилямс и Марк Уолбърг в кадър от филма „Всички пари на света“. - Марк Уолбърг дари $1,5 млн. от хонорара си за „Всички пари на света“

Мишел Уилямс и Марк Уолбърг в кадър от филма „Всички пари на света“.

Марк Уолбърг е дарил своя хонорар от $1,5 млн. (получен за презаснемането на някои сцени за филма „Всички пари на света“) на движението Time’s Up (Времето изтече). Time’s Up е движение срещу сексуалния тормоз, основано през 2018 г. в отговор на ефекта „Уайнстийн“ и движението #MeTоо, съобщава „Индипендънт“. Ефектът „Уайнстийн“ е глобалната тенденция да бъдат разкривани случаи на неподходящо сексуално поведение от страна на прочути мъже с власт.

Заплащането на Марк Уолбърг за допълнителните сцени предизвика спорове, след като стана ясно, че на неговата партньорка във филма Мишел Уилямс е платено точно над минимума, или по-малко от хиляда долара.

„През последните няколко дни моят хонорар за презаснемането на сцени от „Всички пари на света“ се превърна във важна тема за разговор – казва в специално изявление Уолбърг. – Аз 100-процентово подкрепям борбата за справедливо заплащане и дарявам хонорара си от $1,5 млн. във Фонда за правна защитна към Time’s Up на името Мишел Уилямс.”

WMA – агенцията, която представлява и Уоълбърг, и Уилямс – също е дарила голяма сума на движението.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Този разговор ни напомня, че тези от нас, които са обществено влиятелни, имат отговорността да се борят с неравенството, включително и с разликите в заплащането между мъжете е жените”, се казва в изявление на агенцията.

„Като признание за несъответствието в заплащането на „Всичките пари на света“, WME отделя допълнителни 500 хиляди долара на Фонда за правна защита към Time Up Up в името на Мишел Уилямс, както обещахме на Движението по-рано този месец. От решаващо значение е този разговор да продължи в нашата общност и ние се ангажираме да бъдем част от решението“, допълват от агенцията.

В отговор на даренията от Уолбърг и WME, Уилямс също излезе с изявление, в което казва:

„Днес не става въпрос за мен. Колегите ми се изправиха в моя защита, активистите мои приятели ме научиха да използвам гласа си, а мъжете с най-голяма власт слушаха. Ако наистина искаме да си представим един свят на равенство, трябва да правим еднакви усилия и жертви. Днес е един от най-незабравимите дни в моя живот заради Марк Уолбърг, WME и общността от жени и мъже, които споделят това постижение“.

Седмици преди премиерата си филмът на Ридли Скот „Всичките пари на света“ премина през безпрецедентно презаснемане на сцени, в което Кевин Спейси бе заменен с Кристофър Плъмър.

Вижте още: КЕВИН СПЕЙСИ ИЗРЯЗАН ОТ ВЕЧЕ ГОТОВ ФИЛМ

„Всички пари на света“ тръгва по българските екрани на 2 февруари.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах