Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Маркират велоалея по „Раковски“

Внесен е и проектът за колоездачно трасе на „Дондуков“, чака одобрение

В момента трасетата за колоездачи са по-малко от 60 километра, пръснати са наглед хаотично из различни райони на града и насред тях изневиделица се появяват неочаквани препятствия. Снимка: Емил Георгиев - Маркират велоалея по „Раковски“

В момента трасетата за колоездачи са по-малко от 60 километра, пръснати са наглед хаотично из различни райони на града и насред тях изневиделица се появяват неочаквани препятствия. Снимка: Емил Георгиев

Велосипедистите в София, иначе доста онеправдани, имат повод за радост. Предстои да бъде маркирана велоалея по ул. „Георги С. Раковски“, съобщи в края на миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че вече е внесен и проектът за бул. „Дондуков“ с велоалея – и остава само Министерството на културата да подкрепи и одобри плана.

Маркирането на нови алеи за колоездачи навярно е част от програмата за изпълнение на велотрасета в периода 2016-2019 г., според която София трябва да бъде опасана с около 144 километра велоалеи, които вече ще бъдат свързани помежду си (а няма да започват и свършват в нищото като досега) и дори ще достигат до крайните квартали.

В момента трасетата за колоездачи са по-малко от 60 километра, пръснати са (наглед хаотично?) из различни райони на града и насред тях изневиделица се появяват неочаквани препятствия.

Вижте още: ВЕЛОСИПЕДИРАЙ ТРУДНО В СОФИЯ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90