POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Марта Аргерич ще свири у нас без публика, но къде точно?

Софийската филхармония обяви промените в афиша си, наложени заради карантината

На 24 март Марта Аргерич ще свири за първи път в България. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Марта Аргерич ще свири у нас без публика, но къде точно?

На 24 март Марта Аргерич ще свири за първи път в България. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дълго чаканият концерт на Марта Аргерич ще се проведе въпреки карантината, наложена заради повишението на случаите с коронавирус у нас. Прочутата пианистка трябваше да свири за първи път пред българска публика на 24 март, но от 22-и, понеделник, държавата налага карантина в културата. От Софийската филхармония обаче намериха решение – концертът ще се проведе без присъствие на зрители и ще се предава онлайн.

Всички, които решат да не върнат билета си за концерта, а го презаверят за друго събитие, ще получат подарък от Филхармонията – билет за втори концерт от сезона на стойността на билета за Аргерич.

На 24 март тримата пианисти Марта Аргерич, Евгений Божанов и Акане Сакаи ще изпълнят заедно със Софийската филхармония Концерт за две пиана и оркестър от Франсис Пуленк, Концерт за две пиана и оркестър от Волфганг Амадеус Моцарт и „Карнавал на животните“ – фантазия за две пиана и оркестър от Камий Сен-Санс. Тепърва ще бъде обявено откъде ще се излъчва концертът.

Вижте още: КОНЦЕРТЪТ НА МАРТА АРГЕРИЧ ОНЛАЙН НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ

От Филхармонията обявиха промените в своя афиш до края на март, които се налагат заради карантината.

Семейният концерт „Пролетта в музиката“ от програмата „Фортисимо“, който трябваше да се проведе на 21 март, се отлага за неопределено време. Билетите може да бъдат презаверени за другите семейни концерти на Филхармонията (11 април – „Дива симфония“, 16 май – „Музиката в детските филми“).

Вместо на 22 март, Струнен квартет „Фрош“ и Емануил Иванов ще свирят на 26 април. Билетите важат без презаверка.

Концертът „Дидона и Еней“, планиран за 25 март, се пренасочва за 13 април. Билетите важат без презаверка.

Пада концертът на Людмил Ангелов и Кристиан Александров, който трябваше да бъде на 28 март. Билетите може да бъдат презаверени за други събития в афиша. Следващият концерт на Людмил Ангелов и Софийската филхармония е на 6 юни.

Концертът на „Класик Арт“, който трябваше да е на 29 март, се пренасрочва за 11 април. Билетите важат без презаверка.

Пада концертът на Светлин Русев и Лео Хусеин, планиран за 1 април. Билетите може да бъдат презаверени за други събития. Следващият концерт на Светлин Русев и Софийската филхармония е на 3 юни.

Останалите концерти на Филхармонията през месец април остават без промяна.

Презаверката на билетите става на касите на зала „България“. Зрителите, които решат да върнат билетите си, могат да го направят до 31 март там, откъдето са ги купили.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90