Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мащабна изложба на Фрида Кало онлайн с картини от 33 световни музея

Могат да бъдат разгледани нейни творби и архиви, свързани с живота ѝ (линк)

Фрида Кало, „Автопортрет с трънена огърлица и колибри“, 1940 г. - Мащабна изложба на Фрида Кало онлайн с картини от 33 световни музея

Фрида Кало, „Автопортрет с трънена огърлица и колибри“, 1940 г.

Повече от 200 творби на Фрида Кало са достъпни за разглеждане онлайн по време на пандемията в огромна дигитална изложба, организирана от 33 музея и институции, включително Музея за модерно изкуство в Сан Франциско и Градския музей на изкуствата в Нагоя, съобщава изданието „Арт Нюзпейпър“. Изложбата „Лицата на Фрида“ дава възможност на зрителите да се запознаят с картини и скици на мексиканската художничка, както и да преглеждат архивни материали, свързани с живота ѝ.

Разделът за скрития смисъл в изкуството на Кало се фокусира върху „богатата символика“ в нейните автопортрети и натюрморти от 1951 до 1954 г.

„Когато говорим за Фрида Кало, най-честото погрешно схващане е връзката на нейната работа с Мексиканската революция. Нищо не може да бъде по-далеч от истината: същността на Фрида не се крие в конфликта, а в самото Мексико, създадено след него“, пише историкът Алехандро Росас.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах