VivaPay

Мащабна изложба на Фрида Кало онлайн с картини от 33 световни музея

Могат да бъдат разгледани нейни творби и архиви, свързани с живота ѝ (линк)

Фрида Кало, „Автопортрет с трънена огърлица и колибри“, 1940 г. - Мащабна изложба на Фрида Кало онлайн с картини от 33 световни музея

Фрида Кало, „Автопортрет с трънена огърлица и колибри“, 1940 г.

Повече от 200 творби на Фрида Кало са достъпни за разглеждане онлайн по време на пандемията в огромна дигитална изложба, организирана от 33 музея и институции, включително Музея за модерно изкуство в Сан Франциско и Градския музей на изкуствата в Нагоя, съобщава изданието „Арт Нюзпейпър“. Изложбата „Лицата на Фрида“ дава възможност на зрителите да се запознаят с картини и скици на мексиканската художничка, както и да преглеждат архивни материали, свързани с живота ѝ.

Разделът за скрития смисъл в изкуството на Кало се фокусира върху „богатата символика“ в нейните автопортрети и натюрморти от 1951 до 1954 г.

„Когато говорим за Фрида Кало, най-честото погрешно схващане е връзката на нейната работа с Мексиканската революция. Нищо не може да бъде по-далеч от истината: същността на Фрида не се крие в конфликта, а в самото Мексико, създадено след него“, пише историкът Алехандро Росас.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg