VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Мъск изпрати андроида Рипли в космоса (видео)

„Space X“ изстреля ракетата-носител „Falcon 9“ с космическия кораб „Crew Dragon“. Снимка: „Space X“ - Мъск изпрати андроида Рипли в космоса (видео)

„Space X“ изстреля ракетата-носител „Falcon 9“ с космическия кораб „Crew Dragon“. Снимка: „Space X“

Компанията на Илън Мъск „Space X“ предаде по своя канал в YouTube излитането на ракетата-носител „Falcon 9“ с космическия кораб „Crew Dragon“. В транслацията влязоха и кадри от кабината на кораба, където се намира антропоморфното тестово устройство Рипли, наречено така в чест на героинята на Сигърни Уивър от филма „Пришълецът“.

Както съобщава уебсайтът на НАСА, корабът успешно е излязъл в околоземна орбита. Скачването с модула „Harmony“ от американския сегмент на Международната космическа станция (МКС) трябва да настъпи в неделя, 3 март, в 10 ч. източноевропейско време, а връщането на Земята е планирано за 8 март в района на Атлантическия океан.

Снимка: „Space X“

Освен Рипли, която събира данни за подготовкята на пилотиран полет, на борда на „Crew Dragon“ се намира и над 180 килограма различно оборудоване и припаси, предназначени за екипажа на МКС.

Засега хора на МКС доставят само разработени в СССР и доработени в Русия кораби от серията „Союз“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg