Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Маскираният Ковидец

Колаж: Валдес Радев - Маскираният Ковидец

Колаж: Валдес Радев

2035 година.

България е единствената страна в света с коронавирус. Всички останали са превъртели азбуките и са се излекували. Ние сме още между Делта и Епсилон. Никой не иска да се ваксинира, а 19-те процента ваксинирани са преследвани, залавяни, изтезавани и хвърляни в затворите.

Специално заради нас е разработена ваксина по въздушно капков път. Лично Бил Гейтс подкарва огромен селскостопански самолет и повежда цяла ескадрила, специализирана в кемтрейлсове, за да ни пръска по главите с ваксинационен разтвор. В резултат на това краставиците се превръщат в автобуси, черешите във футболни топки, а тиквите в каляски. На Свети Слави Спасителят (ССС) му поникват буйна коса и два чисто нови крака.

Народът озверява срещу мерките и в знак на протест започва да яде сурови прилепи. В района на Полски Тръмбеш е открит нов вирус „Ковид-35 БеГе“. Всичко се излъчва на живо в шоуто „Маскираният Ковидец“.

ГЕРБ печелят изборите за юбилеен 250-и път. Суверенът пие белина с нишадър, за да се предпази от ваксината. Лили Иванова отлага националното си турне в знак на протест срещу високите цени на пчелния мед. Евгени Минчев се самопровъзгласява за Император на Планетата. Сашо Кадиев води 18-те си жени и майка си на море в Гърция. HBO заснема документален филм за това. Разкрита е самоличността на художника Банкси. Оказва се, че това е Зуека. Ричард Алибегов печели президентските избори. Всички прекарали коронавирус по над 15 пъти, получават пожизнена пенсия и позлатено наргиле с лика на Боро Първи. Котката на Гала пак е с разстройство.

2036 година. 

Ваксините в България са свършили, след като Мутафчийски се е ваксинирал с над 9 милиона дози. За да се спаси суверенЪ, се налага Мутафчийски да го хапе до кръв по рамото. По едно ухапване за „Янсен“ и по две за всички останали. За „Спутник“ – само чрез целувка с език и танцуване на казачок! Но това се прави нелегално, защото не е одобрено от СЗО-то. Всички домакини незабавно се записват за „Спутник“, за да се мляскат с генерала. Иво Димчев също.

Вестителят на Апокалипсиса – професор Витанов, е емигрирал при Зуека, след юбилейната 500-тна заплаха за живота му. Започва да рисува пъклени пейзажи на тема „оня свят“.

Шоуто „Маскираният Ковидец“ продължава да трупа рекорден рейтинг. Зад маската на „Водата“ се поти Веско Маринов. Зад маската на „Маската“ е Джим Кери. Победител става Каракачанов, маскиран като „Солетата“.

„Оскар“ за най-добра анимация печели филма „Приключенията на Ковидчо“ по романа на Кантарджиев „Сказка за маска“. Сашето Кадиев е с положителен тест… за бременност. Йоло Денев завладява и окупира Орлов мост, след като пленява летяща чиния в района на Рупите. Императорът Евгени Минчев покорява Марс и обявява война на Венера, за да я принуди да се прекръсти на Венер. Ватикана канонизира патерицата на Слави Трифонов, а Гала си сготвя котката в ефир, за да я предпази от поредното разстройство…

Следва продължение


Текстът е от Фейсбук, заглавието е на „Площад Славейков“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg