Масови оплаквания срещу британско риалити за запознанства

„Островът на любовта“ с над 3000 сигнала за мизогиния само за седмица

Шоуто „Островът на любовта“ провокира негативни реакции у хиляди британци. Снимка: Стопкадър - Масови оплаквания срещу британско риалити за запознанства

Шоуто „Островът на любовта“ провокира негативни реакции у хиляди британци. Снимка: Стопкадър

Риалити предаването за запознанства „Love Island (Островът на любовта) предизвика над 1500 оплаквания от зрители до британския медиен регулатор за мизогиния и притеснително отношение на мъжете участници към жените, съобщава „Гардиън“. Подобно на това шоу вървя преди години у нас – „Островът на изкушенията“. Близо е и наскоро излъчваното „Ергенът“, тъй като крайната му цел е сформиране на романтични взаимоотношения – група мъже и жени са изпратени на изолиран остров, където трябва бързо да намерят половинката си, в противен случай рискуват да бъдат изгонени от формата.

Предаването е сред най-популярните и гледани на Острова, с над 20 издания в различни държави, и също като в „Ергенът“ у нас предизвиква хиляди негативни реакции сред зрителите, особено след самоубийството на четирима души, участвали в него.

След последния излъчен епизод на „Островът на любовта“, в британския медиен регулатор „Офком“ са получени 1509 оплаквания във връзка с отношението на мъжете към жените в шоуто. По-конкретно възмущението е било предизвикано от игра, в която участниците трябва да изберат дали биха целунали, сключили брак или хвърлили пай в лицето на другия срещу тях. Една от участничките е била силно афектирана и оставена разплакана от коментарите по неин адрес, преди паят да полети към лицето ѝ.

Това не е първият път, в който шоуто е критикувано за начина, по който се отнася към участниците си и не обръща внимание на психическото им здраве и сигналите валят всяко лято, отбелязва „Гардиън“. В „Офком“ са постъпвали оплаквания и за други спорни моменти от епизоди на „Островът на любовта“, но към момента регулаторът обмисля дали да реагира.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

14 са поводите за последните два месеца, при които „Офком“ получава над 50 оплаквания за радио или тв предаване – 11 от тях са за епизоди на „Островът на любовта“. Засега обаче няма наложени глоби и наказания за настоящия сезон. С новите оплаквания след последния епизод, сигналите за предаването надвишават 3000 за една седмица, пише Би Би Си.

Вижте още: „ЕРГЕНЪТ“ Е ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ХОЛОКОСТ  СПОРЕД НОВАТА ШЕФКА НА СЕМ

„ЕРГЕНЪТ“, НАЙ-ЛЕСНАТА ЖЕРТВА НА СЕМ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах