Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Масови оплаквания срещу британско риалити за запознанства

„Островът на любовта“ с над 3000 сигнала за мизогиния само за седмица

Шоуто „Островът на любовта“ провокира негативни реакции у хиляди британци. Снимка: Стопкадър - Масови оплаквания срещу британско риалити за запознанства

Шоуто „Островът на любовта“ провокира негативни реакции у хиляди британци. Снимка: Стопкадър

Риалити предаването за запознанства „Love Island (Островът на любовта) предизвика над 1500 оплаквания от зрители до британския медиен регулатор за мизогиния и притеснително отношение на мъжете участници към жените, съобщава „Гардиън“. Подобно на това шоу вървя преди години у нас – „Островът на изкушенията“. Близо е и наскоро излъчваното „Ергенът“, тъй като крайната му цел е сформиране на романтични взаимоотношения – група мъже и жени са изпратени на изолиран остров, където трябва бързо да намерят половинката си, в противен случай рискуват да бъдат изгонени от формата.

Предаването е сред най-популярните и гледани на Острова, с над 20 издания в различни държави, и също като в „Ергенът“ у нас предизвиква хиляди негативни реакции сред зрителите, особено след самоубийството на четирима души, участвали в него.

След последния излъчен епизод на „Островът на любовта“, в британския медиен регулатор „Офком“ са получени 1509 оплаквания във връзка с отношението на мъжете към жените в шоуто. По-конкретно възмущението е било предизвикано от игра, в която участниците трябва да изберат дали биха целунали, сключили брак или хвърлили пай в лицето на другия срещу тях. Една от участничките е била силно афектирана и оставена разплакана от коментарите по неин адрес, преди паят да полети към лицето ѝ.

Това не е първият път, в който шоуто е критикувано за начина, по който се отнася към участниците си и не обръща внимание на психическото им здраве и сигналите валят всяко лято, отбелязва „Гардиън“. В „Офком“ са постъпвали оплаквания и за други спорни моменти от епизоди на „Островът на любовта“, но към момента регулаторът обмисля дали да реагира.

14 са поводите за последните два месеца, при които „Офком“ получава над 50 оплаквания за радио или тв предаване – 11 от тях са за епизоди на „Островът на любовта“. Засега обаче няма наложени глоби и наказания за настоящия сезон. С новите оплаквания след последния епизод, сигналите за предаването надвишават 3000 за една седмица, пише Би Би Си.

Вижте още: „ЕРГЕНЪТ“ Е ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ХОЛОКОСТ  СПОРЕД НОВАТА ШЕФКА НА СЕМ

„ЕРГЕНЪТ“, НАЙ-ЛЕСНАТА ЖЕРТВА НА СЕМ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90