Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Масово катерене на Мусала вместо масово висене в интернет

Походът е на 27 юли, сборният пункт: горната станция на лифта в Боровец

Изгрев на връх Мусала. Снимка: Иван Велов - Масово катерене на Мусала вместо масово висене в интернет

Изгрев на връх Мусала. Снимка: Иван Велов

Масово изкачване на Мусала организира влогърът Слави Панайотов, познат канала си „The Clashers“ в Ютюб. Катеренето най-високият връх в България се планира за 27 юли, събота, а поводът е достигането на половин милион абонати на канала.

Идеята на Панайотов е да откъсне младежите от телефоните и компютрите поне за ден, както и да им покаже красотата на България.

Събитието е изцяло спортно и искам да предава идеята „да се откъснем от телефоните и компютрите“ и да изкачим покрива на България – казва Панайотов. – Специална екипировка не е нужна, нито подготовка. Само добро настроение и желание за приключение.

Програмата е следната. Денят започва в 9,30 ч., сборният пункт е горната станция на лифта в Боровец. Следва едночасов преход и десетминутна почивка в хижа „Мусала“. Преходът продължава към Леденото езеро, а стигането на върха е планирано за 13 ч. Там се предвижда един час свободно време, а в 14 ч. започва спускането. В 18 ч. се слиза на равна почва с лифт.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Поканата важи за всички, не само за почитатели на Панайотов. Желаещите под 18 г. обаче трябва да бъдат с пълнолетен придружител, предупреждава влогърът и препоръчва участниците да си направят планинска застраховка, ако все още нямат такава.

Инициативата ще бъде заснета както по земя, така и от въздух – с дронове.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3