Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Масово катерене на Мусала вместо масово висене в интернет

Походът е на 27 юли, сборният пункт: горната станция на лифта в Боровец

Изгрев на връх Мусала. Снимка: Иван Велов - Масово катерене на Мусала вместо масово висене в интернет

Изгрев на връх Мусала. Снимка: Иван Велов

Масово изкачване на Мусала организира влогърът Слави Панайотов, познат канала си „The Clashers“ в Ютюб. Катеренето най-високият връх в България се планира за 27 юли, събота, а поводът е достигането на половин милион абонати на канала.

Идеята на Панайотов е да откъсне младежите от телефоните и компютрите поне за ден, както и да им покаже красотата на България.

Събитието е изцяло спортно и искам да предава идеята „да се откъснем от телефоните и компютрите“ и да изкачим покрива на България – казва Панайотов. – Специална екипировка не е нужна, нито подготовка. Само добро настроение и желание за приключение.

Програмата е следната. Денят започва в 9,30 ч., сборният пункт е горната станция на лифта в Боровец. Следва едночасов преход и десетминутна почивка в хижа „Мусала“. Преходът продължава към Леденото езеро, а стигането на върха е планирано за 13 ч. Там се предвижда един час свободно време, а в 14 ч. започва спускането. В 18 ч. се слиза на равна почва с лифт.

Поканата важи за всички, не само за почитатели на Панайотов. Желаещите под 18 г. обаче трябва да бъдат с пълнолетен придружител, предупреждава влогърът и препоръчва участниците да си направят планинска застраховка, ако все още нямат такава.

Инициативата ще бъде заснета както по земя, така и от въздух – с дронове.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90