Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Масово заразяване с коронавирус сред състава на Болшой театър

Всички заразени са били без симптоматика

Заразените в Болшой театър не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Масово заразяване с коронавирус сред състава на Болшой театър

Заразените в Болшой театър не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. Снимка: ЕПА/БГНЕС

34 души от състава на Болшой театър са заразени с коронавирус, съобщи генералният директор на театъра Владимир Урин, цитиран от ТАСС.

Тестове на трупата и работещите в най-големия руски оперен и балетен театър са били направени няколко дни преди концерта „Ние сме заедно“, който се състоя на 11 април на Историческата сцена на театъра. За подготовката на концерта са били ангажирани няколкостотин души.

Заразените не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. В момента всички те са в двуседмична карантина.

До вчера, 13 април, броят на заразените в Русия е 18 328, починали са 148 души. Карантината в страната ще продължи до края на април.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах