VivaPay

Масово заразяване с коронавирус сред състава на Болшой театър

Всички заразени са били без симптоматика

Заразените в Болшой театър не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Масово заразяване с коронавирус сред състава на Болшой театър

Заразените в Болшой театър не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. Снимка: ЕПА/БГНЕС

34 души от състава на Болшой театър са заразени с коронавирус, съобщи генералният директор на театъра Владимир Урин, цитиран от ТАСС.

Тестове на трупата и работещите в най-големия руски оперен и балетен театър са били направени няколко дни преди концерта „Ние сме заедно“, който се състоя на 11 април на Историческата сцена на театъра. За подготовката на концерта са били ангажирани няколкостотин души.

Заразените не са имали симптоми – нито кашлица, нито висока температура. В момента всички те са в двуседмична карантина.

До вчера, 13 април, броят на заразените в Русия е 18 328, починали са 148 души. Карантината в страната ще продължи до края на април.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg