Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мат Деймън – земеделец в космоса (видео)

„Марсианецът“ на Ридли Скот - за астронавт, изоставен на Червената планета

В новия филм на Ридли Скот Мат Деймън играе астронавт, изоставен на червената планета след пясъчна буря. - Мат Деймън – земеделец в космоса (видео)

В новия филм на Ридли Скот Мат Деймън играе астронавт, изоставен на червената планета след пясъчна буря.

След „Пришълецът” и „Прометей” Ридли Скот се завръща в космоса. В „Марсианецът” – адаптация по бестселъра на Анди Уеър (книгата е издадена и у нас), режисьорът на „Блейд Рънър” разглежда, както неотдавнашните хитове „Гравитация” и „Интерстелар”, темата за самотата между звездите. 

Астронавтът Марк Уотни (Мат Деймън) е изоставен на Марс от екипа си след силна пясъчна буря. Всички смятат, че Уотни не е преживял катаклизма. Но противно на всички очаквания той е оцелял и се учи да живее на Червената планета.

Играейки си на земеделец в космоса, Марк се опитва да влезе във връзка с НАСА. Успява да сглоби радио и да изпрати съобщение до Земята. Бившите му колеги – стъписани, но щастливи, организират спешна спасителна мисия. НАСА обаче отказва да подложи на риск живота на шестима, за да спаси един. Но екипажът на Марк решава да не се подчини и да отлети за Марс…

За да опише най-точно Червената планета, Ридли Скот се обръща към НАСА.

„Щом се свърза с нас, веднага разбрахме, че иска да направи реалистичен филм – заяви Джим Грийн ат НАСА, цитиран от „Ройтерс”. – С удоволствие подкрепихме проекта и му оказахме помощта, която му бе необходима, за да успее”.

„Марсианецът” излиза по световните екрани на 2 октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС