Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Матрицата 4“ с първи трейлър (видео)

Видеото оставя зрителя объркан между реалност и фантазия

Киану Рийвс и Кари-Ан Мос отново ще трябва да търсят истината. Снимка: Уорнър Брос - „Матрицата 4“ с първи трейлър (видео)

Киану Рийвс и Кари-Ан Мос отново ще трябва да търсят истината. Снимка: Уорнър Брос

Дългоочакваният трейлър на „Матрицата: Възкресения“ най-сетне излезе. Видеото е наситено със символика, чиято мишена е носталгията по старите филми на братя (днес сестри) Уашовски. От него става ясна и премиерната дата на филма по големите екрани – 22 декември тази година.

Видеото бе показано първо на 24 август пред избрана публика в Лас Вегас и присъстващите журналисти побързаха да разкажат за него.

Вижте още: „МАТРИЦАТА 4“ С ПЪРВИ ТРЕЙЛЪР, ПОКАЗАН ПРЕД ИЗБРАНА ПУБЛИКА

Киану Рийвс се завръща в ролята си на Нео, Кари-Ан Мос отново ще бъде Тринити. Новото лице в „Матрицата“ е Нийл Патрик Харис, който въплъщава образа на терапевта на Нео. Образът на Морфей е поет от Яхия Абдул-Матийн (на Лорънс Фишбърн, който бе в ролята в предишните три филма, не му е бил предложен).

Във видеоклипа виждаме познатото синьо хапче, също черни котки, битки в доджота, бързоразвиващ се екшън, множество бойни сцени, куршуми, чийто полет внезапно спира във въздуха и експлозии, които оставят зрителя объркан между реалност и фантазия.

„Матрицата: Възкресения“ е режисиран от Лана Уашовски по неин сценарий. Тя и сестра ѝ Лили Уашовски са сценаристи и режисьори на миналите филми от трилогията.

На 8 септември, ден преди премиерата на трейлъра, бе пуснат и официален сайт на филма, който представя пред потребители дилемата синьо или червено хапче. В зависимост от избора сайтът генерира различна компилация от сцени, показани в трейлъра.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС