POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Матю Макконахи – епитом на Холивуд

Матю Макконахи очевидно предизвиква възхищението и на колегите си. Всеки актьор би останал поласкан от оценката на Морган Фрийман. - Матю Макконахи – епитом на Холивуд

Матю Макконахи очевидно предизвиква възхищението и на колегите си. Всеки актьор би останал поласкан от оценката на Морган Фрийман.

Матю Макконахи продължава серията с победи и награди. Носителят на „Оскар” за „Клубът на купувачите от Далас” ще получи наградата на Американския институт по кинематография. Той ще бъде почетен заради приноса му в киното през последните 20 години на церемония за набиране на средства през октомври в Бевърли Хилтън хотел.

Тази награда се връча от 1986 г. и досега нейни лауреати са били Мартин Скорсезе, Шон Конъри, Мат Деймън, Робърт Дауни Джуниър и Бен Стилър.

„Американският институт по кинематография е изключително доволен, че има възможността да посочи Матю Макконахи като 28-ия получател на приза ни, – заяви председателят на организацията Рик Нисита. – Макконахи е епитом (бел. ред. – въплъщение, образец) на това какво трябва да представлява една холивудска звезда – с приключенски дух, с наслада към живот и киното, комбинация между развиващ се талант и външен вид на идол и, разбира се, с безпогрешно чувство за това кой е и къде е неговото място. Всички го забелязахме още при запомнящия му се дебют в „Объркани и непокорни”. Проследихме го в трилъра „Време за убиване”, гледахме го и в епохални филми като „Амистад”. Видяхме, че може да се справи чудесно и като романтик в „Как да разкараш гаджето си за 10 дни”. Обратът на актьорството му в драмите „Адвокатът на Линкълн” и „Мъд” само загатна какво ври под повърхността на таланта му. „Оскарът” му за „Клубъът на купувачите от Далас” и блестящите критики за телевизионния му дебют в сериала „Истински детектив” е само началото на следващата глава. Затова Институтът по кинематография е горд да разпознае неговите постижения.”

По-късно през годината ще се сблъскаме отново с играта на Макконахи – той ще блесне в последния филм на Кристофър Нолан „Интерстелар“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg