Матю Макконъхи: Коронавирусът не се интересува от пол, раса, религия и политика

Редица знаменитости с обръщения към почитателите си да запазят спокойствие и да се пазят един друг (видео)

„Бъдете добри един с друг – казва Матю Макконъхи. – Покажете милосърдие, доброта, отговорност, упоритост, респект и кураж. Направете лимонада от този лимон.“ Снимка: Стопкадър от видеото - Матю Макконъхи: Коронавирусът не се интересува от пол, раса, религия и политика

„Бъдете добри един с друг – казва Матю Макконъхи. – Покажете милосърдие, доброта, отговорност, упоритост, респект и кураж. Направете лимонада от този лимон.“ Снимка: Стопкадър от видеото

Матю Макконъхи използва домашната самоизолация, за да се обърне в тези „странни времена“ към последователите си в Туитър, за да ги посъветва да се грижат за себе си и другите и да не се паникьосват.

Днес сме много по-зависими един от друг откогато и да било. Коронавирусът е враг, който е безлик, безполов, не се интересува от раси, религия или политически пристрастия. Нека се съгласим, че това е враг, който искаме да победим и ще го победим“, казва актьорът във видеообръщение в социалната мрежа.

Послушайте по-добрият глас в главата си, посочва актьорът. Макконъхи вярва, че човечеството ще премине през това изпитание и ще бъде дори по-добро от другата страна.

 

Така че бъдете добри един с друг – съветва Макконъхи. – Покажете милосърдие, доброта, отговорност, упоритост, респект и кураж. Направете лимонада от този лимон, за да превърнем червената светлина на светофара в зелена.

Colibri april 2017

Това е поредната звезда, която отправя послание към феновете си по време на карантината. С видео от дома си в Калифорния в социалните мрежи често се появява и Арнолд Шварценегер – на 16 март той показа как прекарва изолацията заедно със своите пони и магаре, насърчавайки почитателите си да последват примера му и да си останат вкъщи.

 

В ново видео днес той показа как кара колело, едно от малкото развлечения, които все още са разрешени. Като мярка да предпази себе си и околните обаче, актьорът и бивш губернатор на щата предупреди, че когато караш колело навън, не бива да правиш излишни спирки.

Подобни видеообръщения, в които разясняват мерките за безопасност или показват как самите те се пазят от заразата, направиха още Наоми Кембъл, Джъстин Бийбър, Ким Кардашиян…

Семейството на Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли дари 1 млн. долара на медицински организации в САЩ и Канада, които се борят с вируса, съобщи актьорът в Инстаграм, „предизвиквайки“ и други звезди да се включат с парична сума.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg