Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Матю Макконъхи в „Тъмната кула“ по Стивън Кинг

Актьорът е получил предложение за две роли в екранизация по поредицата

Матю Макконъхи ще е или водещият персонаж, Стрелеца Роланд, или антагониста – мистериозния Мъж в черно, две от най-добре познатите фигури в сагата.  - Матю Макконъхи в „Тъмната кула“ по Стивън Кинг

Матю Макконъхи ще е или водещият персонаж, Стрелеца Роланд, или антагониста – мистериозния Мъж в черно, две от най-добре познатите фигури в сагата.

Матю Макконъхи е получил предложения за две от главните роли в „Тъмната кула“ – най-дълго продължаващият опит на Холивуд да пренесе на голям екран фентъзи поредицата на Стивън Кинг, която той сам описва като свой „магнум опус“.

Макконъхи ще е или водещият персонаж, Стрелеца Роланд, или антагониста – мистериозния Мъж в черно, две от най-добре познатите фигури в сагата. С продукцията в момента се занимава „Сони“ – по-рано неуспешни опити направиха „Уорнър Брос“ и „Юнивърсъл“, предава „Гардиън“.

С проекта ще се заеме датският режисьор Николай Арсел, известен с „Кралска афера“ от 2012 г. По сценария работят Акива Голдсмън, носител на Оскар за „Красив ум“, и Джеф Пинкър.

Продуцентът Рон Хауърд, също лауреат на награда на Американската филмова академия, опитва да задвижи „Тъмната кула“ към кината от 2010 г. Настоящата идея включва и планове за придружаващ телевизионен сериал, въпреки че засега не е ясно дали Макконъхи е склонен да поеме и малка роля за малкия екран редом до главната на големия.

През юли 2011 г. „Юнивърсъл“ отказаха предложението за три филма – първият режисиран лично от Хауърд – свързани помежду си от сериали. За ролята на Стрелеца бяха спрягани Ръсел Кроу и Хавиер Бардем.

„Тъмната кула“ е кошмарен пъзел със сблъскващи се препратки и мотиви от историята, изкуството и обществото. Поредицата представя кървава панорама на каубои като от филм на Серджо Леоне, постапокалиптични мутанти, демони и убийци. Оригиналната сага е от 7 книги, но през 2012 г. бе публикувана и осма – която сюжетно се разполага между четвъртата и петата. От „Тъмната кула“ са продадени повече от 30 милиона книги в 40 държави.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС