Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Матю Пери се извини, че е нарекъл Киану Рийвс некадърен

Актьорът ще махне всичко за Рийвс от бъдещите издания на автобиографията си

Матю Пери (вдясно) си навлече гнева на киноманите с коментар за актьорското ниво на Киану Рийвс. Снимки: ЕПА/БГНЕС и IMDb - Матю Пери се извини, че е нарекъл Киану Рийвс некадърен

Матю Пери (вдясно) си навлече гнева на киноманите с коментар за актьорското ниво на Киану Рийвс. Снимки: ЕПА/БГНЕС и IMDb

Матю Пери се извини за обида срещу Киану Рийвс, направена в автобиографичния му роман. В „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ актьорът пише, че Рийвс „все още е сред нас“, докато талантливите и интелигентни Ривър Финикс и Крис Фарли са мъртви. След остри критики, Пери съобщи, че ще премахне препратката към Рийвс от бъдещите издания, пише „Варайъти“.

„Казах нещо глупаво, беше жестоко от моя страна – заяви Пери, който бе гост на книжен фестивал, организиран от „Лос Анджелис Таймс“. – Изтеглих името му от оригинала, защото живеем на една и съща улица. Публично му се извиних. Всички бъдещи версии на книгата няма да съдържат името му.“

Пери, популярен с ролята си на Чандлър в ситкома „Приятели“, признава, че все още не поднесъл извиненията си на Рийвс лично.

„Ако го срещна, ще му се извиня. Беше глупаво.“

Проблемният пасаж в автобиографията всъщност е замислен като изтъкване на таланта на без време отишли си актьори като Ривър Финикс и Хийт Леджър, но бе посрещнат негативно заради формулировката и сравнението с Рийвс като посредствен актьор. След вълната от недоволство Пери се извини още през октомври:

„Всъщност съм голям фен на Киану. Избрах името му на произволен принцип, моя грешка. Извинявам се. Трябваше вместо това да използвам моето собствено име“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90