Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мъже мажоретки на Суперкупата на Америка

Джинис и Перон печелят миналия март място в мажоретния състав на „Рамс“ измежду 300 кандидати. Снимка: Инстаграм - Мъже мажоретки на Суперкупата на Америка

Джинис и Перон печелят миналия март място в мажоретния състав на „Рамс“ измежду 300 кандидати. Снимка: Инстаграм

Двама мъже мажоретки привлякоха вниманието в полувремето на финала за Суперкупата по американски футбол в неделя. Това бяха професионалните танцьори Наполеон Джинис и Куинтън Перон, отбелязва Би Би Си.

През 2018-а двамата станаха първите мажоретки в Националната футболна лига (НФЛ). Джинис и Перон печелят това право измежду 300 души, кандидатствали миналия март за отбора на мажоретките на „Рамс“.

„Светът на развлеченията е място, където да бъдеш широкоскроен и ако можеш да вършиш работата, защо не? Като приказка е“, коментира Джинис пред Си Би Ес.

Футболните фенове приемат позитивно дебютантите на терена.

„Много са известни. Двамата са страхотни – цял сезон са брилянтни – смята Стивън Лесли, 29-годишен почитател на „Рамс“, който не е пропускал нито една игра на отбора в последните четири години. – Няма негативни коментари или нещо друго глупаво, те просто са приети. Трябва да се случи, вече сме 2019 г.“

Никога не е имало забрана мъжете да бъдат мажоретки в НФЛ, в САЩ дори е често срещана гледка момчетата да са част от мажоретните отбори по време на мачове в колежи и гимназии. Но 2018-а е първата година, в която мъж излиза на терена като част от мажоретния състав на отбор от НФЛ.

Разбира се, срещат се и негативни реакции, но „все пак сме 2019-а“ е най-честият коментар по този повод.

Джинис и Перон споделят, че когато за пръв път влезли в заглавията на медиите, стотици мъже се свързали с тях, за да им благодарят за вдъхновението и споделят, че също ще опитат да влязат в мажоретен състав.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg