Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мед срещу смет раздават в Борисовата градина на Цветница

За почистването на парка са поканени популярни личности, както и всички граждани, които го обичат

Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Мед срещу смет раздават в Борисовата градина на Цветница

Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Почистване на Борисовата градина срещу символично заплащане бурканче с мед се организира навръх Цветница. На 9 април, неделя, ще се проведе петото издание на екологичната инициатива „Пчелен мед за смет“, която обикновено привлича много жители и гости на София за почистването на градското пространство. Сборният пункт е пред сцена „Лятна естрада“ – Борисова градина в 11 ч.

За участието си при предаването на събрания отпадък всеки получава символично бурканче с натурален мед.

През изминалите години кампанията привлече интереса и стимулира активността на хората, насърчавайки ги да се включат в почистването на дребни отпадъци в парка. За най-големите чистници, събрали най-много боклук, са предвидени парични награди.

Участниците в инициативата ще се движат по различни маршрути, които обхващат всички алеи на парка, като финално ще се събират отново пред сцената в Борисова градина. По регламент всеки, предал най-малко 100 грама отпадъци, ще получи бурканче пчелен мед. Претеглените количества смет ще определят печелившите.

Тази година към почистващите ще се включат Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и други известни личности. Поканени са да участват изявени представители на културния, спортния и журналистически елит на страната, както и всички столичани, които обичат Борисовата градина. След края на кампанията по почистването, денят ще продължи с концертна част и награждаване на първенците по смет. На сцената ще излязат Ирина Флорин, и Expose Team.

„Пчелен мед за смет“ е екологична и кампания за почистване на Борисова градина, организирана от „Парк театър Борисова градина“ с партньорството на „Бритиш Американ Тобако“. Очакванията на организаторите е да бъдат подобрени резултатите на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“, когато за няколко часа бяха събрани стотици килограми отпадъци.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg