Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Медведев: Русия се бори със Сатаната

Бившият руски президент и премиер нарича противниците си „глутница лаещи кучета от западния кучкарник”

Руският президент Влaдимир Путин рaзговaря с лидерa нa пaртиятa „Единнa Русия“ Дмитрий Медведев. Снимкa: ЕП/БГНЕС - Медведев: Русия се бори със Сатаната

Руският президент Влaдимир Путин рaзговaря с лидерa нa пaртиятa „Единнa Русия“ Дмитрий Медведев. Снимкa: ЕП/БГНЕС

„Целта ни е да спрем върховния властелин на ада, каквото и име да използва – Сатана, Луцифер или иблис (ислямската дума за дявол – бел. ред.).“ Това написа в Телеграм канала си бившият премиер и президент на Русия, нaстоящ лидер нa пaртиятa „Единнa Русия“ Дмитрий Медведев днес, 4 ноември, по случай руския празник Ден на народното единство.

Празникът е нов, наложен е от Владимир Путин в началото на неговото управление през 2004 г. вместо отменения празник на октомврийската революция 7 ноември и се смята, че е най-националистическият руски ден.

В поста си в Телеграм Дмитрий Медведев обяснява за какво воюва Русия:

„Има наша земя, която е свещена, на която са живели наши предци и на която днес живеят наши хора. И която ние на никого няма да дадем“.

Спира се и на темата „кой воюва против нас“, където изброява:

„Тези, които ни ненавиждат, които забраняват нашия език, нашите ценности и даже нашата вяра, които насаждат ненавист към историята на нашата родина“.

Той рисува и картина на „умиращия свят“, изправил се срещу Русия.

„Това е групичка безумни нацисти-наркомани, заблуден и изплашен от тях народ и голяма глутница лаещи кучета от западния кучкарник. С тях върви и разнолика шайка от грухтящи прасета и тъпи еснафи от разпадналата се западна империя с течащи по брадичката лиги заради дегенерацията им. Те нямат вяра и идеали, освен измислените от тях гадни обичаи и насажданите от тях стандарти на двумислие, отричащи дарения на нормалните хора морал. Затова, надигайки се срещу тях, получихме сакрална мощ“, патетично обяснява Медведев.

Бившият премиер не страдa за „предишните приятели“:

„От нас се отказаха някои уплашени партньори и ние плюем на тях. Те не са ни били приятели, а случайни спътници, паразити и използвачи. През девет планини в десета избягаха страхливи предатели и алчни дезертьори – дано изгният костите им в чужбина“.

Медведев изразява метафорично и тъгата си за разпадането на Съветския съюз – „гибелта на предишното Отечество ни потопи  в скръб“. Обещава, че „загнилият световен ред“ ще рухне и „ще погребе под руините си всички свои надменни жреци, кръвожадни адепти, лукави слуги и безсловесни безродници“.

Бившият втори човек на Путин завършва патетично и почти религиозно.

„Имаме възможност да пратим всички свои врагове в геената огнена, но не това е задачата ни. Ние слушаме думите на Създателя в сърцата си и им се подчиняваме. Целта е да спрем върховния властелин на ада, каквото и име да използва – Сатана, Луцифер или иблис. Защото неговата цел е погибел. Нашата цел е живот“, пише висшият администратор в държавата, изпратила войските си да нахлуят в чужда държава и да избиват невинни.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС