Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Мегадет“ се раздели с басиста си след обвинения в неподходящо поведение

След оповестени в социалните мрежи неприлични съобщения и видеа между Дейвид Елефсън и непълнолетно момиче

Дейвид Елефсън по време на концерт на „Мегадет“ в Оейраш, Португалия, през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Мегадет“ се раздели с басиста си след обвинения в неподходящо поведение

Дейвид Елефсън по време на концерт на „Мегадет“ в Оейраш, Португалия, през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дейвид Елефсън, басист на „Мегадет“, вече няма да бъде част от групата, след като бе обвинен в неподходящо поведение. 56-годишният музикант е един от основателите на „Мегадет“, една от Голямата четворка траш метъл формации (заедно с „Металика“, „Антракс“ и „Слейър“, които гледахме в София на живо през 2010 г.).

„Не взехме това решение лесно – се казва в публикация от страницата на групата в Туитър. – Не знаем всеки детайл от случилото се, но това, което вече бе разкрито, е достатъчно, за да направи работата ни с него невъзможна занапред.“

Елефсън е обвинен, че си е обменял неприлични онлайн съобщения и видеа с непълнолетно момиче. Част от тях бяха публикувани в социалните мрежи. В профила си в Инстаграм, който вече е затворен, Елефсън отрече обвиненията и изтъкна, че самата жена отрича някога да е била жертва или да е била непълнолетна по времето на заснемането на видеата. Той написа, че разпространените клипове са „лична комуникация между двама възрастни, извадени от контекст и манипулирани така, че да нанесат максимална щета на репутацията, кариерата и семейство ми“. Клиповете са били разпространени „със зла умисъл от трета страна, която не е получила разрешение да ги притежава или разпространява“. Басистът публикува и екранна снимка, на която се вижда, че жената заявява, че съобщенията са извадени от контекст и всяка комуникация между двамата е била по взаимно съгласие.

Елефсън е част от „Мегадет“ до 2002 г. След пауза от 8 години се завръща в групата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg