Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мел Гибсън снима продължение на „Страстите Христови“

Сценаристът на „Смело сърце“ Рандъл Уолъс ще работи по историята на Възкресението

„Страстите Христови“, филмът на Мел Гибсън за преследването и разпването на Исус, тръгна по кината през 2004 г., като продукция на независимо студио. Заглавието натрупа приходи от 612 милиона долара от цял свят – при бюджет от едва 30 млн.  - Мел Гибсън снима продължение на „Страстите Христови“

„Страстите Христови“, филмът на Мел Гибсън за преследването и разпването на Исус, тръгна по кината през 2004 г., като продукция на независимо студио. Заглавието натрупа приходи от 612 милиона долара от цял свят – при бюджет от едва 30 млн.

Мел Гибсън и Рандъл Уолъс работят по продължение на „Страстите Христови“, което ще разказва за възкръсването на Исус. Информацията е на „Холивуд Рипортър“, които се позовават на самия Уолъс.

Сценаристът, номиниран за Оскар в категорията за най-добър филм с работата си по „Смело сърце“ с Мел Гибсън (1995), в четвъртък е потвърдил слуховете, че се занимава с проекта за Възкресението. Признанието е направено, по неговите думи, защото вече е било „твърде трудно да се държи скрито“.

Двамата са взели насериозно проекта с продължението, докато снимали заедно „Хоуксоу ридж“, където Гибсън е режисьор, а Уолъс – съсценарист. Филмът тръгва по кината през ноември и разказва за военен лекар през Втората световна война.

Уолъс е специализирал религия в Университета „Дюк“ и заради това Възкресението е тема, която силно му импонира. По собствените му думи – винаги е искал да разкаже тази история.

„Страстите“ е началото, но от историята има още много“, казал е той пред „Холивуд Рипортър“.

Представител на Гибсън е отказал коментар дали той ще участва в проекта.

„Страстите Христови“, филмът на Мел Гибсън за преследването и разпването на Исус, тръгна по кината през 2004 г., като продукция на независимо студио. Заглавието натрупа приходи от 612 милиона долара от цял свят – при бюджет от едва 30 млн. Оттогава много експерти в Холивуд предполагат, че се готви и продължение – Гибсън обаче упорито страни от проекта.

Носят се слухове, че миналия месец Гибсън, изненадващ гост на дипломирането на университета „Либърти“, е бил попитан за продължение на „Страстите“. Тогава той показал интерес за такова, но бил уклончив за собственото си участие. Според Уолъс сега настояването на християнската общност е повлияло силно за желанието на Гибсън, а и на собственото му, да направят друг филм.

„Евангелистката общност смята „Страстите Христови“ за най-големия филм, излизал някога от Холивуд – обяснил е сценаристът пред изданието. – Те продължават да ни убеждават в увереността си, че продължението ще е дори по-голямо.“

Засега никое студио или финансов благодетел не е свързан с проекта, който е в съвсем ранен етап – едва е започнала работата по сценария. Но според Уолъс има няколко компании, които са заинтересувани от евентуално финансиране – при все това е рано да се говори за пари.

През февруари „Сони“ пуснаха по кината филма „Възкресение“, който разглежда същата тема. Заглавието с бюджет 20 млн. долара, в което Гибсън няма никакво участие, до момента е натрупало приходи от 46 милиона.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах