Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мемоарите на Мишел Обама излизат на български

„Моята история“ ще се появи у нас през октомври 2019 г.

Книгата на Мишел Обама излезе през ноември 2018-а и досега вече е преведена на 44 езика. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мемоарите на Мишел Обама излизат на български

Книгата на Мишел Обама излезе през ноември 2018-а и досега вече е преведена на 44 езика. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бестселърът на Мишел Обама „Моята история“ (Becoming) излиза на български език през октомври тази година, съобщават от издателство „Софтпрес“. Издадени на 13 ноември миналата година, мемоарите на бившата първа дама на Америка вече са преведени на 44 езика, като само в САЩ и Канада са продадени над 6 млн. копия.

„Моята история“ проследява живота на Обама от детството ѝ в южната част на Чикаго, през годините като изпълнителен директор на няколко неправителствени организации, когато ѝ се налага да балансира между ролите на майка и на работеща жена. Основният разказ е, разбира се, за годините, които вероятно най-много вълнуват читателя – двата мандата на съпруга ѝ Барак Обама като президент на САЩ. Мишел е първата афроамериканка, заела високия пост на  Първа дама в Америка, използван от нея за прокарването на редица каузи в защита правата на жените и момичетата по целия свят, както и за превръщането на президентската институция в по-гостоприемно и отворено за обикновения американец място.

„Моята история“ е описвана като „топла, мъдра и откровена“ лична равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и вдъхновява хиляди жени по света.

Книгата излиза у нас в превода на Марин Загорчев. Окончателното ѝ заглавие на български език, както и датата, на която излиза, тепърва ще бъдат съобщени.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg