Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мерил Стрийп председател на Берлинале 2016

През 2012 г. актрисата спечели почетната „Златна мечка“

„Отговорността е малко плашеща, досега никога не съм председателствала никакъв форум“, казва Мерил Стрийп. - Мерил Стрийп председател на Берлинале 2016

„Отговорността е малко плашеща, досега никога не съм председателствала никакъв форум“, казва Мерил Стрийп.

Мерил Стрийп ще бъде председател на журито на 66-то издание на „Берлинале“, оповестиха от кинофестивала, който ще се проведе от 11 до 21 февруари 2016-а.

„Станала известна през 1978 г. с телевизионния сериал „Холокост”, преди да снима с Майкъл Чимино, Уди Алън или Сидни Полак, Мерил Стрийп е една от най-креативните и всестранно надарени таланти в киното“, заявява директорът на „Берлинале“ Дитер Кослик в съобщение до медиите.

През 2012 г. актрисата спечели в Берлин „Златна мечка“ за цялостна кариера – награда, която допълва дългия списък от международни отличия на Стрийп, между които три Оскара – през 1980 г. („Крамър срещу Крамър” за второстепенна роля), през 1983 г. („Изборът на Софи”) и през 2012 г. („Желязната лейди”).

„Отговорността е малко плашеща – досега никога не съм председателствала никакъв форум, но се надявам да бъда на висотата, достигната от изтъкнатите предишни журита”, заяви актрисата, цитирана в прессъобщението.

Мерил Стрийп е най-номинираната актриса в историята на Оскарите – 19 пъти. Тя е влизала вдъхновяващо в роли в 25 спектакъла в театъра и в 6 телевизионни сериала. Недостижима е както в драмите („Далеч от Африка”, „Мостовете на Медисън”), в комедиите („Смъртта й отива”, „Дяволът носи Прада”), в трилъра („Дивата река”) и и музикалните филми („Мама мия”, „Вдън горите“).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС