Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пет обвинения в секстормоз срещу Мерилин Менсън

Звукозаписната компания на изпълнителя прекрати договора му след признания на актрисата Евън Рейчъл Уд

Евън Рейчъл Уд не е първата, която обвинява Менсън в сексуален тормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Пет обвинения в секстормоз срещу Мерилин Менсън

Евън Рейчъл Уд не е първата, която обвинява Менсън в сексуален тормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Договорът на Мерилин Менсън със звукозаписната му компания бе прекратен, след като актрисата Евън Рейчъл Уд го обвини в изнасилване и домашен тормоз. На 1 февруари Уд, позната от сериала „Западен свят“, разказа в Инстаграм, че Менсън, чието истинско име е Брайън Уорнър, я е подлагал на „ужасяващ“ тормоз годни наред. Актрисата среща певеца през 2007-а, когато е само на 18 (а Менсън на 36), три години по-късно двамата се сгодяват. Малко по-късно връзката им приключва.

„Тук съм, за да разоблича един опасен мъж и да се обърна към много индустрии, които го подпомагат, преди да провали още животи – написа Уд. – Заставам редом до жертвите, които отказват да мълчат повече.“

В отговор на поста ѝ в социалната мрежа още четири жени отправиха обвинения към Менсън.

„В светлината на днешните притеснителни обвинения от Евън Рейчъл Уд и други жени, които споделиха, че Мерилин Менсън ги е подлагал на тормоз, „Лома Виста“ ще спре да промотира настоящия му албум – се казва в изявление на звукозаписната компания, изпратено до „Холивуд Рипортър“. – Поради това развитие на нещата решихме да не работим с Мерилин Менсън по бъдещите му проекти.“

Менсън има периодични изяви в телевизията, които също пострадаха от обвиненията. Неговата роля в предстоящия нов сезон на сериала „Creepshow“ ще поверена на друг участник. „Американски богове“ отложи премиерата на предстоящия си епизод, докато ролята на Менсън не бъде изрязана.

Това не са първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу изпълнителя – полицейски доклад от май 2018 г. документира неуточнени секспрестъпления, датиращи до 2011 г. Менсън отрече обвиненията чрез адвоката си:

„Обвиненията, постъпили в полицията, са категорично отречени от господин Уорнър. Те или са напълно измамни, или са част от добре изчислен опит да се привлече публичност“.

Представител на изпълнителя не е коментирал новите обвинения.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90