Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Мерилин Менсън със „стая за изнасилване“ в жилището си

Жени разказват пред „Ролинг Стоун“ за травмите от престоя си в тясно звукоизолирано пространство

Всеки знаел за съществуването на въпросната стая, разказва бивш асистент на певеца. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мерилин Менсън със „стая за изнасилване“ в жилището си

Всеки знаел за съществуването на въпросната стая, разказва бивш асистент на певеца. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разказите на Мерилин Менсън за специална звукоизолирана стая, където той често затварял приятелките си и ги тормозил, са повод за публикация в музикалното списание „Ролинг Стоун“. Описана е малка стъклена стая в апартамента на музиканта в Калифорния, която е с размерите на пробна. Обвинен от няколко жени в сексуален, физически и вербален тормоз, някои от тях твърдят, че са били заключвани от него против волята им в стаята и са оставали в нея в продължение на часове.

От изданието са потърсили жените, които публично отправят обвиненията си срещу Менсън. Сред тях са актрисите Еван Рейчъл Уд („Западен свят“) и Есме Бианко („Игра на тронове“). По техни думи той наричал тясното пространство „стаята за лоши момичета“, което той самият също потвърждава в интервю от 2012 г. Жените описват стаята като „изолирана килия за психически тормоз над жени“.

Певицата Фийби Бриджърс разказва, че посетила къщата на Менсън, когато била тийнейджърка и музикантът сам ѝ разказал за въпросната стая. Нарекъл я открито „стаята за изнасилване“. Райън Браун, бивш асистент на звездата, споделя, че стаята била известна на всички, които го познават.

В изминалите години качеството, с което Мерилин Менсън (чието истинско име е Брайън Уорнър) се наложи на пазара, е тъкмо отказът му да следва традиционното възприятие за морал, отбелязва „Ролинг Стоун“. Кариерата му започва с няколко откровени атаки към християнските ценности, в хитове се превръщат песните му с текстове като „Няма време за дискриминация, мразете всеки шибаняк, който се изпречи на пътя ви“.

Този дяволит Мерилин Менсън е същият, който привлича милиони слушатели, става вдъхновение за татуировки и модел на поведение на стотици младежи, пише изданието. Но бивши приятели от кръга на Уорнър казват, че в някакъв момент сценичният му образ го настигнал и погълнал истинската му личност. Същият „нов“ Менсън започва да се хвали със „стаята за изнасилвания“.

В интервюта Менсън често се шегува по темата за тормоза над жени, а медиите жадно поглъщат скандалния му образ (в това число и „Ролинг Стоун“, признават от списанието, които през 1997 г. избират рокзевздата за корица със заглавие „Симпатии към дявола“).

Но отскоро образът на Менсън вече не носи бунтарските си краски – откакто актрисата Еван Рейчъл Уд и още няколко жени обвиниха музиканта в сексуален, физически, психически и вербален тормоз и разказаха в детайли за травматичните си преживявания с него. Срещу Менсън има повдигнати съдебни обвинения, в щата Ню Хемпшир има издадена заповед за ареста му. След обвиненията на Уд звукозаписната компания на Менсън прекрати договора си с него.

Разказите на жените варират от случаи, в които музикантът ги дрогирал с наркотици и алкохол, през истории за обсесивния му контрол над храненето и съня им, до признания за емоционално и физическо изнудване, докато не се поддадат на волята му. Ако пожелаели да си тръгнат, следвали заплахи за самоубийство или убийство. Жертвите му описват, че Менсън целенасочено работел за изграждането на култ към личността си, който да му позволи да упражнява пълна власт над умовете и телата на приятелките си.

Уорнър отрича обвиненията и коментира само, че обвинителките му „отчаяно се опитват да обвържат имиджа му на „шок рок“ персоната „Мерилин Менсън“ с изфабрикувани истории за тормоз“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах