Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мерки, контрамерки или свобода в гласуването за „Мъж на годината”

Трите кандидатури отразяват трите основни проблема на 2020 г.

Претендентите за титлата тази година: Стефан и Максим Иванови - баща и син (горе), доц. Атанас Мангъров (вляво) и ген. Венцислав Мутафчийски. Снимки: БГНЕС и личен архив на сем. Иванови  - Мерки, контрамерки или свобода в гласуването за „Мъж на годината”

Претендентите за титлата тази година: Стефан и Максим Иванови - баща и син (горе), доц. Атанас Мангъров (вляво) и ген. Венцислав Мутафчийски. Снимки: БГНЕС и личен архив на сем. Иванови

Доц. Атанас Мангъров, генерал Венцислав Мутафчийски или мореплавателите баща и син Иванови? Пред този невъзможен избор изправя публиката тазгодишното гласуване за „Мъж на годината 2020”, организирано от „Дарик радио“.

Еклектичният и противоречив подбор на кандидати за титлата илюстрира най-добре отминалата година, в която водеща тема беше пандемията, а жаждата за свобода и преодоляване на затворените за всички пространства беше олицетворена от Стефан и Максим Иванови – баща и син, прекосили с гребна лодка Атлантическия океан.

До голяма степен преброяването на гласовете ще бъде и социологическо проучване за броя на „мангърофилите и мутафчианците” – двете „идеологически” направления в отношението към епидемичната ситуация.

Вижте още: МАНГЪРОФИЛИ И МУТАФЧИАНЦИ

При представянето на трите кандидатури организаторите са наблегнали на различни неща. В анонса за мореплавателите те подчертават резултата:

„8 230 к. успешно взета дистанция и един световен рекорд. Макс, вече навърил 17 години, е и най-младият гребец в света, успешно прекосил океана“.

Представянето на доц. Мангъров е с акцент върху мнението му за протичането на епидемията, обяснено доста подробно, и настояването му да няма строги мерки, докато в текста за ген. Мутафчийски се набляга на военната му кариера и присъствието му в горещите точки по света, както и строгото му отношение към хората и политиците, които не спазват мерките.

Гласуването продължава до 28 февруари 2021 г., а награждаването ще бъде на неуточнена засега дата през пролетта.

ТУК МОЖЕ ДА ДАДЕТЕ СВОЯ ВОТ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90