Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мерси, но не ни трябват молитви

Нямаме нужда от повече религия, заяви един от карикатуристите на „Шарли Ебдо“

Вярата ни е в музиката! В целувките! В живота!  - Мерси, но не ни трябват молитви

Вярата ни е в музиката! В целувките! В живота!

Срещу хаштага „Моли се за Париж“ (#PrayForParis) се обяви с карикатура бивш художник от френското сатирично списание „Шарли Ебдо“, в чиято редакция в началото на 2015 г. нахлуха джихадисти и избиха 12 души. „Нямаме нужда от повече религия“, заяви Жуан Сфар по начина, който най-добре умее – с рисунка.

Сфар, който е сътрудничил на изданието през 90-те години, публикува карикатурата си в „Инстаграм“ и само за няколко часа тя стана популярна почти колкото и хаштага за съпричастност.

„Приятели от цял свят, благодаря ви за #PrayForParis, но нямаме нужда от повече религия! Вярата ни е в музиката! В целувките! В живота! В шампанското и радостта! #ParisIsAboutLife (бел. ред. – „Париж е за живота“).“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Касапница

ДС