Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Месец с филмите на Татяна Лолова

Емблематични роли и документални портрети на голямата актриса по БНТ и Би Ти Ви

На 10 февруари голямата актриса Татяна Лолова ще празнува 85-ия си рожден ден. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Месец с филмите на Татяна Лолова

На 10 февруари голямата актриса Татяна Лолова ще празнува 85-ия си рожден ден. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Юбилейният рожден ден на Татяна Лолова ще бъде почетен поне от две телевизии. На 10 февруари голямата актриса навършва 85 години и лицето ѝ ще ни се усмихва по БНТ и Би Ти Ви.

Обществената телевизия започва маратон с емблематични нейни роли, озаглавен „Месец с филмите на Татяна Лолова“ – ще бъдат показвани всяка събота и неделя през февруари от 20,45 ч. по БНТ4.

Тази събота, 9 февруари – от 14 ч. БНТ4 ще припомни посветения на актрисата епизод от документалната поредица „Умно село“ – „Възгледите на г-жа Татяна Лолова“. На рождения ѝ ден от 12,30 ч. Би Ти Ви ще покаже документалния филм на журналиста Георги Тошев за Татяна Лолова „Смехът на една актриса“.

В неделя от 13,30 ч. в рубриката „Знаци по пътя“ БНТ2 ще покаже документален филм за Татяна Лолова . Същия ден от 19 ч. по БНТ1 зрителите ще могат да видят и документалния разказ „С шапката на смеха – от неудобството до финеса“ на режисьора Петър Бакалов по сценарий на Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев.

В събота от 18,45 ч. БНТ1 ще излъчи специално издание на рубриката „120 минути голям смях с Татяна Лолова“. На 9-и БНТ4 ще представи и „Последният ерген“ на режисьора Владимир Янчев.

В неделя от 13,45 ч. БНТ4 тръгва сериалът „Английският съсед“ на режисьора Дочо Боджаков с участието на Татяна Лолова. Също в неделя, от 20,45 ч. зрителите могат да видят друга нейна роля в музикалната комедия на режисьора Георги Стоев „Летете с Росинант“. От 16 ч. по БНТ2 е игралният филм „Сиромашко лято“ на режисьора Милен Николов.

На 17 февруари БНТ ще ни потопи в приказния сюжет на „Тринадесетата годеница на принца“ на режисьорката Иванка Гръбчева. Друг филм с участието на Лолова – „Бартер“ на Атанас Киряков, ще бъде излъчен на 24 февруари по БНТ4.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg