Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Метъл фенове пишат на Бареков: Не ви харесваме не защото сме наркомани, а защото не сме

Николай Бареков нарече фенове на метъла "наркомани". - Метъл фенове пишат на Бареков: Не ви харесваме не защото сме наркомани, а защото не сме

Николай Бареков нарече фенове на метъла "наркомани".

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков квалифицира като „наркомани“ феновете на шведската метъл група ARCH ENEMY, докато минавал на 25 май с охраната си в подлеза на НДК, където бил концертът на гостите по същото време. Появата му предизвикала освиркване и вероятно обидни подмятания. По-късно Бареков описа пред медиите метъл феновете като „глутница наркомани“. Точните му думи са: „Минах през глутница наркомани, докато идвах при вас“.

Вижте отговора, който почитателите на ARCH ENEMY разпространиха до медиите:

„Уважаеми“ г-н Бареков,

Пишат Ви хората, които освиркаха Вас и Вашата свита, когато преминахте през подлеза на НДК покрай клуб Mixtape 5, където се провеждаше концерт на една от любимите ни групи.

Пишем Ви за да Ви информираме, че причината да бъдете освиркан, не е била в това, че сме били надрусани или неадекватни. След като сте решил да ставате политик, би трябвало когато народът ясно ви каже, че не Ви харесва (в случая в очите), да потърсите проблема първо в себе си. Причината за нашата реакция не са били замъгляващи съзнанието вещества, а искреното ни отношение към Вас и Вашата дейност.

Ние разбираме, че тъмните ни дрехи и дългите ни коси може да са Ви стреснали, но Вашата реакция наистина не е достойна за европейски политик. Знаем, че за Вас всичко различно от чалга може би изглежда странно и нелогично, но истината е, че ние се бяхме събрали за концерт, който за нас носи много по-дълбоко и смислено културно послание от цялата Ви популистка предизборна кампания, изпълнена с нарушения. Ако наистина бяхте достоен за европейски политик, нямаше да допуснете да си обясните случилото се с неточно стереотипизиране. Ние не Ви харесваме не защото сме идиоти, лумпени или наркомани, а точно защото не сме.

Радваме се, че поне за малко един български политик беше уплашен от това, което народът му може да му стори, когато го срещне на улицата, въпреки че не подкрепяме физическата агресия. Това е усещане, което трябва да е познато на всеки български политик. Единственият начин да спреш крадеца да краде, е да го накараш да се страхува от последствията.

Все пак искаме и да Ви успокоим, г-н Бареков. Вие не сте виновен, че попаднахте на група от хора, които не се страхуват да Ви кажат какво мислят за Вас в очите. Най-вероятно, който и друг български политик да беше минал покрай нас, щяхме да му предложим същата „народна любов“. Защото за съжаление в българската политика единственото, което успява да изплува, е утайката. Драги български политици, ние се срамуваме от всички вас!

Също така, г-н Бареков, бихме желали да обърнем внимание на факта, че според нас български политик да говори за наркомани е проява на доста лош вкус, имайки предвид, че най-вероятно Вашите спонсори, които дърпат Вашите конци и плащат за жалките Ви реклами, всяка вечер унищожават сериозни количества скъп бял прах по чалготеките.

Затова, г-н Бареков, погледнете истината в очите – проблемът е във Вас, а не в нас.

Поздрави,

Пиещи бира, а не взимащи наркотици фенове на стойностна музика, които не харесват нито Вас, нито останалия ни крадлив политически „елит“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС