„Металика“ разказват историята си в детска книжка с картинки

Някога злоупотребяваха с различни субстанции, днес търсят публика сред децата на своите фенове

Историята на „Металика“ е разказана за феновете на групата, но по-скоро за техните деца. - „Металика“ разказват историята си в детска книжка с картинки

Историята на „Металика“ е разказана за феновете на групата, но по-скоро за техните деца.

Групата „Металика“, за чиито членове е известно, че са злоупотребявали с различни субстанции, и имат песни като „Leper Messiah“ (Прокажен месия), „Harvester of Sorrow(Жътвар на тъга) и „My Friend of Misery“, ще разкаже историята си в детска илюстрована книжка, съобщава „Гардиън“.

Изданието „The ABCs of Metallica“ (АБВ-то на „Металика“) ще излезе на 26 ноември и част от приходите от продажбите ще подпомогнат благотворителната фондация, основана от групата – „All Within My Hands“. Каузата се бори за създаването на устойчиви общества, като финансира образованието, борбата срещу глада и избрани училища от проблемни региони.

Книгата е писана в съавторство с автора Хауи Ейбрамс, илюстрациите са на Майкъл „Кейвс“ Маклиър.

С рими и илюстрации, „АБВ-то на „Металика“ е поглед назад към историята на групата, от, естествено, А до Я. Всяка буква от азбуката подчертава момент от пътешествието ни от „Garage Days“ до „Master of Puppets“ и забавни факти за нас“, гласи описанието на изданието в уебсайта на „Металика“.

Най-новият им албум – десети в 38-годишната история на групата – е „Hardwired… to Self Destruct“ от 2016 г. От него бяха продадени 5 млн. копия, получи и номинация за „Грами“.

Избрано

Върхът у мен

ДС