VivaPay

„Метрополитън опера“ организира звездна онлайн гала

Соня Йончева, Анна Нетребко, Рене Флеминг, Йонас Кауфман и още знаменити гласове на нашето време канят публиката на концерт от домовете си

Не се знае колко още вратите на „Метрополитън опера“ ще останат затворени - дотогава институцията предлага спектаклите си онлайн. Снимка: „Метрополитън опера“ - „Метрополитън опера“ организира звездна онлайн гала

Не се знае колко още вратите на „Метрополитън опера“ ще останат затворени - дотогава институцията предлага спектаклите си онлайн. Снимка: „Метрополитън опера“

Българката Соня Йончева ще бъде в съзвездието от оперни величия на онлайн концерта „Гала у дома“ (At-Home Gala), организиран от „Метрополитън опера“. Поканен е целият свят – събитието ще бъде стриймвано на живо на 25 април, събота, в сайта на институцията.

Над 40 звезди, сред които Анна Нетребко, Йонас Кауфман и Рене Флеминг, канят публиката чрез Скайп връзка в домовете си, където са се самоизолирали, докато отмине коронавирусната пандемия, предизвикала затварянето на почти всички културни инстутиции по света.

Домакин на събитието ще бъде генералният мениджър на „Метрополитън“ Питър Гелб, който ще приветства зрителите от дома си в Манхатън, Ню Йорк. Ще му партнира музикалният директор Яник Незет-Сегуин, който ще акомпанира на пиано от Монреал. Гелб се надява, че концертът ще повдигне духа на зрителите, но и на певците, „които много искат да установят връзка с феновете си“.

Не мога да изразя щастието си от това, че тези големи творци ще се съберат за общо изпълнение по този начин по време на криза – коментира Незет-Сегуин. – Нямаме търпение да се върнем на сцената на „Метрополитън“ – това е следващото най-добро нещо.

Америка за България

Сред изпълнителите са още латвийското мецосопрано Елина Гаранча, която сме слушали и у нас на живо, уелският баритон сър Брин Терфел и американското сопрано Ейнджъл Блу. Соня Йончева ще се включи от дома си в Женева, Швейцария.

Концертът започва в 20 ч. българско време, или 13 ч. в Ню Йорк, когато обикновено започват съботните матинета на „Метрополитън“. След това клипът ще може да се гледа до 1,30 ч. българско време (18,30 за Ню Йорк) на следващия ден.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg