Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Метрополитен опера” отлага старта на новия сезон

Представления пред полупразен салон няма да бъдат изгодни за театъра

Нюйоркският оперен театър затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Снимка: „Метрополитън опера“ - „Метрополитен опера” отлага старта на новия сезон

Нюйоркският оперен театър затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Снимка: „Метрополитън опера“

„Метрополитен опера” ще започне новия сезон три месеца по-късно заради коронавируса, съобщава „Ню Йорк Таймс”. Генералният директор на оперния театър Питър Гелб изразява надежда, че спектаклите на живо ще започнат отново през декември тази година, малко преди Коледа, вместо както обикновено през септември.

„Абсолютно ясно е, че социалното дистанциране и операта не могат да съществуват заедно. Става дума не само за публиката, но и за състоянието на трупата. Няма как оркестърът да се събере в оркестрината, а артистите и хорът да стоят в плътна близост на сцената”, казва Гелб.

Той отбелязва, че дори ако мерките за социална дистанция могат да бъдат приложени в залите на „Метрополитен”, то представленията пред полупразна зала няма да са икономически изгодни за операта.

„Метрополитен опера” затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Оттогава любителите на операта могат да гледат безплатно записи на най-добрите постановки на нюйоркския оперен театър в сайта му.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах