„Метрополитен опера” отлага старта на новия сезон

Представления пред полупразен салон няма да бъдат изгодни за театъра

Нюйоркският оперен театър затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Снимка: „Метрополитън опера“ - „Метрополитен опера” отлага старта на новия сезон

Нюйоркският оперен театър затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Снимка: „Метрополитън опера“

„Метрополитен опера” ще започне новия сезон три месеца по-късно заради коронавируса, съобщава „Ню Йорк Таймс”. Генералният директор на оперния театър Питър Гелб изразява надежда, че спектаклите на живо ще започнат отново през декември тази година, малко преди Коледа, вместо както обикновено през септември.

„Абсолютно ясно е, че социалното дистанциране и операта не могат да съществуват заедно. Става дума не само за публиката, но и за състоянието на трупата. Няма как оркестърът да се събере в оркестрината, а артистите и хорът да стоят в плътна близост на сцената”, казва Гелб.

Той отбелязва, че дори ако мерките за социална дистанция могат да бъдат приложени в залите на „Метрополитен”, то представленията пред полупразна зала няма да са икономически изгодни за операта.

„Метрополитен опера” затвори врати на 20 март тази година заради пандемията. Оттогава любителите на операта могат да гледат безплатно записи на най-добрите постановки на нюйоркския оперен театър в сайта му.

Америка за България

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3