Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Международни експерти обсъждат творческите индустрии в „Топлоцентралата“

В конференцията участват различни експерти - от филмовата и тв индустрия до гейминг сферата. Снимка: Столична община - Международни експерти обсъждат творческите индустрии в „Топлоцентралата“

В конференцията участват различни експерти - от филмовата и тв индустрия до гейминг сферата. Снимка: Столична община

София е домакин на първата Национална конференция за креативните индустрии, на която ще се съберат на едно място творци от различни креативни индустрии от България и чужбина, като представители на гейм дивелъпмънта, филмовата и телевизионната индустрия, фотографията, дизайна и архитектурата.

Еднодневната конференция се провежда на 1 март в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и сдружение „КреаТех България“, с партньорството на Столичната община.

„София е домакин на първата Национална конференция за креативните индустрии със сериозно международно участие – коментира Мирослав Боршош, зам.-кмет на София по културата. –  Творческите индустрии са в основата на творческата икономика и с изключителен потенциал за развитието на икономиката и бизнеса в България. Творческите дейности заемат все по-сериозно място в икономиката на София.“

Основната цел на форума е да даде възможност за максимално широк обществен дебат и да се подготви основа за актуализиране на политиките и практиките за развитие на културните и творческите индустрии, съобразени с актуалните световни тенденции и добрите практики. Събитието има за цел да привлече вниманието върху ролята и перспективите на творческите сектори за развитието на икономиката на България, както и да предостави трибуна за дискусии на отделните заинтересовани страни.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90