Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Междузвезден бунт срещу империята в нов сериал от „Междузвездни войни“ (трейлър)

„Андор“ с послание за реалността – свят без джедаи, за силата на обикновените да си върнат властта

Стелан Скарсгард (вляво) и Диего Луна в сцена от „Андор“. Снимка: „Дисни+“ - Междузвезден бунт срещу империята в нов сериал от „Междузвездни войни“ (трейлър)

Стелан Скарсгард (вляво) и Диего Луна в сцена от „Андор“. Снимка: „Дисни+“

Империята и бунтовниците се завръщат в новия трейлър за „Андор“, сериал от вселената на „Междузвездни войни“. Битката срещу злото този път е оглавена от Касиан Андор (Диего Луна), бунтовника, помогнал за открадването на плановете за Звездата на смъртта в „Междузвездни войни: Нова надежда“.

В хронологията на междузвездната галактика, новата продукция може да се разглежда като предистория на „Rogue One: История от междузвездни войни“. Трейлърът представя основния конфликт, често експлоатираната тема за протест срещу властта: в сериала – между могъщата империя и разпръснатите бунтовници,

„Да откраднеш от империята… – казва Андор в трейлъра. – Влизаш, все едно принадлежиш там. Те са толкова горди, толкова дебели и презадоволени. Дори не могат да си представят, че някой като мен може да влезе в убежището им.“

„Империята ни задушава така бавно, че вече не обръщаме внимание“, отговаря Лутен Раел (Стелан Скарсгард), отговорен за попълването на редиците на бунтовниците.

Следват кадри, подозрително напомнящи, че реалността на другите планети не се различава много от тази на Земята – размирици, протести, потушавани с насилие и политически игри на най-високо равнище.

Трейлърът бе представен от Диего Луна при участието му в „Добро утро, Америка“, където актьорът коментира мащабите на новия сериал:

„Сериалът е уникален, защото ние знаем на какво е способен Касиан, но тук ще го срещнем, когато той все още не знае какво ще постигне – коментира Луна. – Ще го срещнем, когато животът му е тежък, но и интересен, защото този обикновен мъж изведнъж ще стане част от нещо много по-голямо, част от общество, което тепърва се въздига. Тук е началото на революцията и историята е много красива, защото напомня на всеки от нас на какво сме способни. Няма джедаи – самите хора трябва да си върнат властта.“

Освен Луна и Скарсгард, в актьорския състав влизат още Адриа Арджона, Форест Уитакър, Фиона Шоу и Антън Лесър, познат като Кайбърн от „Игра на тронове“. Основен продуцент и режисьор на сериала е Тони Гилрой, сценарист на „Rogue One“. Луна е в екипа с изпълнителни продуценти.

Заедно с новия трейлър стана ясно, че има промяна и в премиерната дата на „Андор“ – вместо на 31 август, както бе първоначално обявено, първите три епизода ще бъдат достъпни за гледане в „Дисни+“ на 21 септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg