VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Миеща мечка води съдебна битка за измиване на името си

Животното било принудено да участва в снимки с разголена жена

Честният енот Томас в една от позорните сцени. - Миеща мечка води съдебна битка за измиване на името си

Честният енот Томас в една от позорните сцени.

Московският контактен зоопарк „Зверюшки не игрушки“ (Зверчетата не са играчки) е завел дело срещу студиото за видеореклама Art-Msk за използване на техен енот (миеща мечка) във видеоклип с участие на разсъблечена жена. За това се съобщава на страницата на зоопарка в руската социална мрежа ВКонтакте.

През август 2016 г. зоопаркът предоставил под наем на студиото Art-Msk почтеното животно на име Томас за снимки на рекламен филм, разказва ръководителят на пресслужбата на зоопарка Виктор Кирюхин. От студиото ги уверили, видеото ще рекламира спално бельо и хавлии – никой не подозирал, че Томас ще бъде принуден да участва в нещо непристойно. За сценария на филмчето от зоопарка научили, когато сътрудници на студиото качили в интернет снимка и видео от заснемането — на които разсъблечена жена се забавлява с енота.

За да защитят честта и доброто име на енота, от зоопарка първо поискали от Art-Msk да премахнат кадрите с негово участие от интернет, но молбата им останала без отговор. Тогава представителите на „Зверюшки не игрушки“ подали в Никулинския районен съд иск с молба за забрана на видеото и компенсация за моралните щети, причинени на Томас и енотите като животински вид.

Томас и представителка на зоопарка показват доказателствата за срамното деяние

Но след като съдът така и не определил дата за начало на процеса, на 14 март от зоопарка са подали повторно заявление. От съобщение до медиите ставя ясно, че в борбата за измиване на доброто си име миещата мечка има пълната подкрепа на руските зоозащитници.

„Според нас цялата история е силно е силно преувеличена — искат да ни съдят, без дори да са видели готовото видео, защото заради техните искове и досега не сме го предали на поръчителя. Той иска първо да изгладим всички спорни въпроси и едва тогава е съгласен да получи клипа и да си го плати – обяви ръководителят на отдел маркетинг в Art-Msk Валерий Богатов, пред 360tv.ru. – Ние сме пострадалата страна. Вече обмисляме дали да не подадем насрещен иск да ни бъде компенсирана стойността на нахапаният от енота сутиен.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg