Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Михаил Баришников: Украйна се бори срещу агресията на руските управляващи

Прочутият балетист с изявление в подкрепа на „здравото и жизнено общество“

Михаил Баришников бяга от СССР през 70-те години. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Михаил Баришников: Украйна се бори срещу агресията на руските управляващи

Михаил Баришников бяга от СССР през 70-те години. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските граждани се борят против откритата агресия на руските управляващи, заяви Михаил Баришников. Прочутият балетист, хореограф и актьор излезе с изявление срещу инвазията в Украйна от името на своя център за изкуства в Ню Йорк.

„Центърът по изкуства „Баришников“ застава в подкрепа на смелите граждани на Украйна – се казва в текста, публикуван в страницата на арт центъра във Фейсбук. – Те се борят за своята държава и за техния суверенитет срещу откритата агресия на руските управляващи. Творците навсякъде по света разбират, че тази свобода – политическа, лична и артистична – е жизненоважна за едно здраво и жизнено общество. Това е обществото, което Украйна иска и заслужава. Заставаме заедно с всички, които се борят за това.“

Баришников се прочува като един от младите и обещаващи таланти на Мариинския балет в Ленинград (днес Санкт Петербург), но след турне на трупата в Торонто от 1974 г. той избира да остане в Канада. През 80-те работи като артистичен директор на Американския балетен театър. Твори активно в САЩ, основава центъра си за изкуства през 2005 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах