POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Михаил Горбачов настоява за мирни преговори за Украйна

Фонд „Горбачов” публикува официално изявление в сайта си

Михаил Сергеевич Горбачов е първият и последният президент на СССР, ръководил държавата от 1985-а до 1991 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Михаил Горбачов настоява за мирни преговори за Украйна

Михаил Сергеевич Горбачов е първият и последният президент на СССР, ръководил държавата от 1985-а до 1991 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Да се възобнови преговорният процес в Украйна.“ Това се казва в официално изявление на Фонд „Горбачов“, публикувано на сайта на представителството на бившия съветски президент. Съгласно изискванията на цензурата в Русия, войната в Украйна е наречена „операция“.

Ето и текста на изявлението:

„Във връзка с военната операция на Русия в Украйна, започнала на 24 февруари, заявяваме необходимостта за скорошно прекратяване на военните действия и незабавно започване на мирни преговори. В света няма и не може да има нищо по-ценно от човешкия живот. Само преговорите и диалогът, основани на взаимно уважение и отчитане на интересите, са единственият възможен способ за разрешаване на най-острите противоречия и проблеми. Подкрепяме всяко усилие, насочено към възобновяване на преговорния процес“.

Международният фонд за социално-икономически и политологични изследвания („Горбачов Фонд“) е създаден от президента на СССР Михаил Горбачов през декември 1991 г. И до днес последният съветски президент е негов ръководител.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90