Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мик Джагър е арт колекционер във филм за изкупление и грабеж

„Прегоряла Ерес“ с премиера на лятното издание на „София филм фест“ (видео)

Мик Джагър в кадър от „Прегоряла Ерес“. Снимка: „София Филм Фест“ - Мик Джагър е арт колекционер във филм за изкупление и грабеж

Мик Джагър в кадър от „Прегоряла Ерес“. Снимка: „София Филм Фест“

Елегантен, еротичен нео-ноар трилър с участието на Мик Джагър, Елизабет Дебики, Доналд Съдърланд и Клаес Банг предстои в лятното издание на „София Филм Фест“. „Прегоряла Ерес“ (The Burnt Orange Heresy) на италианския режисьор Джузепе Капотонди ще има две прожекции през юли в столицата. 

Мик Джагър ще влезе в ролята на арт колекционера Джоузеф Касиди. По думите на персонажа му, „Прегоряла Ерес“ е за „изкупление, грабеж и фалшификация“.

Арт критикът Джеймс Фигерас (Клаес Банг) и американската туристка в Европа Беренис Холис (Елизабет Дебики) започват любовна връзка. Джеймс е класически антигерой и прикрива огромната си амбиция с чар, а Беренис се наслаждава на възможността си да излезе от обичайната си среда и да се докосне до света на колекционери и богаташи, изобретявайки си нова самоличност. Джеймс е поканен да посети имението на колекционера Джоузеф Касиди (Мик Джагър) и така двойката се озовава на езерото Комо. Касиди се хвали пред двойката, че е покровител на нашумелия художник Джеръм Дебни (Доналд Съдърланд) и споделя огромното си желание да притежава една от неговите картини. Дебни отказва и Джеймс е нает да открадне шедьовъра. 

„Прегоряла ерес“ носи на италианския режисьор Джузепе Капотонди наградата „Венеция 2019“ на фондация „Мимо Ротела“. Най-големият успех на режисьора е с „Двоен час“, станал най-добър филм на Венецианския филмов фестивал през 2009-а.

Прожекциите на „Прегоряла ерес“ на Международния летен „София филм фест“ са на 17 юли от 20 ч. на сцената на фестивала зад „Земята и хората“ и на 18 юли от 21 ч. на „Открита сцена“ на Военна Академия.

„София Филм Фест“ трябваше да тръгне на 12 март 2020 г., но бе отложен с около три месеца заради настъпването на коронавируса. Тази година форумът ще има две издания – лятно и есенно. Лятното в момента тече и ще продължи до 19 юли в Дом на киното, онлайн и на открито. Международното жури, начело с Питър Уебър, вече избра победител – голямата награда грабна българският „Сестра“ на Светла Цоцоркова. Предстои да станат ясни датите на есенното издание.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg