Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мики Маус на китайската култура

Джеки Чан е вторият най-добре платен актьор в света. Спечели $46 млн. миналата година, притежава общо $350 млн.

Богатството на Джеки Чан не идва само от филмите му, а и от различните марки, които рекламира.  - Мики Маус на китайската култура

Богатството на Джеки Чан не идва само от филмите му, а и от различните марки, които рекламира.

Джеки Чан – между най-добре платените актьори? Новината изненада мнозина. Според „Форбс“ китайският актьор заема второ място в класацията на най-добре платените актьори в света (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Списанието за първа година включи в списъка звезди извън холивудската индустрия, разказва „Фигаро“.

С доход от 46 милиона евро за миналата година „ченгето от Хонг Конг” се нарежда непосредствено след Робърт Дауни Джуниър, заел първото място с печалба 80 милиона долара (73,5 милиона евро).

Последният филм на актьора „Острието на дракона”още да не е излязъл по екраните в САЩ, в Китай той вече донесе 120 милиона долара. Само този филм ще увеличи доходите актьора вероятно с още 10 милиона долара.

Богатството на Чан не идва само от филмите му, а и от различните марки, които рекламира. Той продава образа си в различни сфери, между които модна линия облекла и верига кина.

„Форбс“ изчислява нетното му състояние на 350 милиона долара или 322 милиона евро.

„Джеки Чан е като Мики Маус за китайската култура, името му се превърна в понятие от ежедневния език”, коментира Грейди Хендрикс, съосновател на Фестивала на азиатското кино в Ню Йорк.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg