Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мила Кунис и Аштън Къчър даряват $3 млн. за Украйна

Никога не съм била по-горда, че съм украинка, казва Кунис (видео)

Мила Кунис е родом от Украйна, но емигрира в Лос Анджелис, САЩ, със семейството си, когато е на седем. Снимка: Стопкадър от видеото - Мила Кунис и Аштън Къчър даряват $3 млн. за Украйна

Мила Кунис е родом от Украйна, но емигрира в Лос Анджелис, САЩ, със семейството си, когато е на седем. Снимка: Стопкадър от видеото

Аштън Къчър и Мила Кунис ще дадат 3 млн. долара в подкрепа на украинците, пострадали от руската инвазия в страната, съобщи актьорското семейство. Двамата ще дарят сумата на „Flexport“ и „AirBnB“ – две от организациите, които помагат на украински бежанци и търсят настаняване на бегълците от войната.

„Винаги съм считала себе си за американка, горда американка. Обичам всичко, което тази държава е направила за мен и за семейството, но днес… никога не съм била по-горда, че съм украинка“, казва във видеообръщение Кунис, която е родом от Чернивци, град в югозападна Украйна.

Актрисата емигрира в Америка през 1991 г., но заяви подкрепата си за гражданите на Украйна:

„Народът на Украйна е силен и горд, но да бъдеш силен и горд не означава, че не си достоен за подкрепа – казва Кунис. – Трябва да помогнем на хората в страната.“

Най-големият проблем в момента е логистичен, допълва Аштън Къчър. Двойката държи дарената сума да се използва за настаняване, хранителни, хигиенни и други продукти в подкрепа на пострадалите от войната.

„Flexport“ извършва доставки на стоки от първа необходимост в центровете за бежанци в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. „Airbnb“ осигурява безплатно временно настаняване на нуждаещите се.

Целта на благотворителната кампания е да събере общо 30 млн. долара. Досега от тях са събрани малко над 3 млн. долара. Развитието на инициативата може да се следи тук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg